header image
 

Land van Fluwel

Het is zeer de moeite waard om in het voorjaar (eind april en begin mei) een bezoek te brengen aan Julianadorp aan Zee. Dat is namelijk de tijd dat de bollenvelden in volle bloei staan. Julianadorp aan Zee ligt in het grootste bollenteeltgebied van de wereld. De ogen worden dan ook getrakteerd op de mooiste kleuren van onder andere krokussen, narcissen en hyacinten. Bovendien zorgen de bloeiende bloemen ervoor dat het landschap wordt geparfumeerd. Het behoeft amper betoog dat het een feest is om langs de bollenvelden te wandelen of fietsen.

Land van Fluwel

Op steenworp afstand van Julianadorp aan Zee in zuidelijke richting ligt de badplaats Sint Maartenszee. Naast het feit dat je hier fantastisch kunt recreëren op het strand, kun je er ook een bezoek brengen aan Land van Fluwel. Land van Fluwel is een avonturenparadijs voor jong en oud. Je kunt hier een blotevoetenpad lopen, skelterrijden, klimmen en alles leren over de tulp in de Dutch Tulip Experience. Zo valt in het park te leren dat tulpen oorspronkelijk uit het Himalayagebergte komen. Uiteraard valt op Land van Fluwel het verhaal op te tekenen hoe de tulp uiteindelijk hét symbool van Nederland is geworden. Op Land van Fluwel is ook een bloembollen- en souvenirwinkel aanwezig waar je bloembollen en een enorm scala aan tulpen gerelateerde souvenirs kunt kopen.

Bloembollenboemel

In de periode van half april tot half mei rijdt drie maal per dag de zogenaamde bloembollenboemel vanaf Land van Fluwel. De tocht voert door de bloeiende bollenvelden hetgeen een fantastische ervaring is. Tijdens de tocht vertelt de gids alles over de bollenteelt in Nederland. Bovendien wordt er vooraf aan de tocht koffie geschonken en wordt iets te eten aangeboden.