header image
 

Attractiepark De Goudvis

Op 18 kilometer afstand ten zuiden van Julianadorp aan Zee ligt het grootste attractiepark van de provincie Noord-Holland: Attractiepark De Goudvis. Attractiepark De Goudvis ligt in de kleine badplaats Sint Maartenszee dat onder de gemeente Schagen ressorteert. Sint Maartenszee kent een bijzonder fraai strand.

Strandhuisjes

Echter, in tegenstelling tot Julianadorp aan Zee staan op het strand van Sint Maartenszee geen strandslaaphuisjes. In de beroemde strandhuisjes van Julianadorp aan Zee ervaar je de meest ultieme vakantiebeleving van heel Nederland! Ook op de stranden van Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland zijn strandhuisjes te vinden.

 

strandhuisjes Julianadorp aan Zee

De strandhuisjes van Julianadorp aan Zee behoren tot de mooiste accommodaties van Nederland!

 

Sint Maartenszee staat verder vooral bekend om haar unieke duinrellen. Duinrellen zijn gegraven ondiepe watergangen waarin het kwelwater uit de duinen kan wegstromen naar lager gelegen gebieden. Vaak zijn dat de achterliggende polderlandschappen. Door drinkwaterwinning in duingebieden zijn de meest duinrellen in Nederland verdwenen. Echter op een paar plekken langs de Noordzeekust zijn ze nog aanwezig zoals bij Texel, Hargen, Egmond-Binnen, Oostvoorne … en zogezegd Sint Maartenszee.

Terug naar Attractiepark De Goudvis. Voor gezinnen met (kleine) kinderen is Attractiepark De Goudvis een echte aanrader. De koters kunnen spelen in drie grote indoor speelparadijzen en een enorm grote buitenspeelplaats. Doordat de speelparadijzen binnen zijn, kunnen de weersomstandigheden nooit spelbreker zijn voor een leuke dag in het park! Terwijl de (klein)kinderen lekker aan het spelen zijn, kunnen hun (groot)ouders zich prima vermaken op de beroemde kofferbakmarkt die wekelijks op het grote parkeerterrein van Attractiepark De Goudvis wordt georganiseerd. De (groot)ouders hebben overigens gratis toegang tot Attractiepark De Goudvis. Verder is het mogelijk om in het park kinderfeestjes en schoolreisjes te organiseren.

Indoor speelparadijzen

Maar liefst 2.200 m2 overdekt speelplezier biedt Attractiepark De Goudvis aan. In de drie indoor speelparadijzen kunnen kinderen met een leeftijd van 0 t/m 11 jaar aan de slag met een bouwhoek, trampolines, rodelbaan, monorail, luchtkussens, speelhuisjes, bouncebalkooi (indoor voetbal), kabelbaan met vangnet, glijbanen, hobbelhindernissen, klauternetten, ballenbakken, et cetera. Kinderen van 0 t/m 4 jaar kunnen veilig spelen in een softplay-hoek waar een trap-tunnel-combinatie voor ze klaar staat en diverse andere softplay-opstellingen.

Buitenspeelplaats

Naast de indoor speelparadijzen heeft Attractiepark De Goudvis nog een grote buitenspeelplaats. Ideaal natuurlijk als het mooi weer is. Het is een veilige en overzichtelijke speelomgeving waar kinderen zich onbezorgd kunnen bezighouden. Op de buitenspeelplaats van Attractiepark De Goudvis kunnen kinderen zich vermaken op de grootste airtrampoline van Europa (met een oppervlakte van 400 m2), een door het water gaande kettingbrug, een niet van echt te onderscheiden piratenschip, een speelkasteel met klimwand en glijbaan, waterfietsen, glijbanen, kabelbanen, wippen, schommels, trapauto’s, een grote zandbank met klimtoren, et cetera.

Op het terrein zijn verschillende sanitaire voorzieningen aanwezig. Daarnaast is er een snackbar met een terras waar je lekker wat kunt eten en drinken. Iedereen die zelf versnaperingen en drankjes meeneemt naar het park kan deze nuttigen op de diverse picknickplaatsen die in de buitenspeelplaats aanwezig zijn. Op de buitenspeelplaats van het park zijn ook zes verschillende blokhutten te huur voor dagrecreatie. Als je zo’n blokhut huurt, heb je je eigen plekje op het park, zit je lekker uit de wind, heb je een mooi overzicht over het park, heb je eigen terrasje, beschik je over een tienpersoonspicknickbank & tuinset, creëer je een vaste verzamelplaats voor de (klein)kinderen en kun je je waardevolle spulletjes veilig achter slot en grendel opbergen.

Kinderdisco

Kinderen kunnen niet alleen spelen op Attractiepark De Goudvis, ze kunnen er ook hun eerste danspasjes maken; het park organiseert namelijk tweewekelijks kinderdisco’s. Op iedere woensdag- en zaterdagmiddag, vanaf een uurtje of drie, doen de huis-dj’s hun stinkende best om er een gezellig partijtje van te maken. Kinderen, kleinkinderen, ouders, grootouders, ooms en tantes gaan dan helemaal uit hun dak. Door de licht- en laserlichteffecten op de dansvloer wordt een nog leukere sfeer bereikt. De toegang voor de kinderdisco is voor iedereen gratis die een kaartje heeft gekocht voor Attractiepark De Goudvis.

Kofferbakmarkt

Iedereen die een bezoekje brengt aan Attractiepark De Goudvis, moet ook zeker een kijkje gaan nemen op de kofferbakmarkt die iedere week op de parkeerplaats van het park wordt georganiseerd. Het fenomeen van de kofferbakmarkt is in de jaren tachtig van de vorige eeuw komen overwaaien vanuit Engeland. De kofferbakmarkt lijkt op de uitmarkt/vrijmarkt/snuffelmarkt/vlooienmarkt, maar er zijn ook verschillen. Op de uitmarkt/vrijmarkt/snuffelmarkt/vlooienmarkt ligt de handelswaar op kleedjes op de grond of in marktkraampjes, bij de kofferbakmarkt daarentegen wordt er gehandeld met tweedehands spulletjes vanuit de kofferbakken van de auto’s van de deelnemers.

Tijdens de kofferbakmarkt wordt er van alles aangeboden: gereedschap, hamers, meetlinten, boormachines, spijkers, schroeven, moeren, schroevendraaiers, zagen, nijptangen, speelgoed, antiek, fietsen, plaksetjes, postzegels, sigarenbandjes, munten, vaasjes, droogstukjes, bloempotten, pannen, ladders, tuinslangen, gieters, emmers, tuinmeubilair, serviesgoed, lampen, stoelen, tafels, gordijnen, naaimachines, telefoons, smartphones, laptops, iPads, tablets, desktops, computers, computermuizen, bestek, soepborden, deurmatjes, automatjes, smeerolie, koelvloeistof, accu’s, autoradio’s, breedbeeld-tv’s, schaaltjes, schilderijen, beelden, poppen, barbies, knuffels, dinky toys, bouwdozen, miniatuur auto’s, et cetera. Het leuke aan de markt is dat er doorlopend door de kopers en verkopers over de prijzen wordt onderhandeld en afgepingeld.

De kofferbakmarkt die georganiseerd wordt bij Attractiepark De Goudvis was één van de eerste in de Kop van Noord-Holland (Noordkop) en trekt altijd heel veel bezoekers. Een echte aanrader dus! Het mooie aan het concept is dat de kinderen fijn kunnen spelen in het park, terwijl hun ouders urenlang kunnen rondneuzen op de markt. Het bezoek aan de kofferbakmarkt in Sint Maartenszee is gratis voor de bezoekers. Je kunt echter ook zelf een verkopende deelnemer van de markt worden, hetgeen wél een prijskaartje heeft. Als je met een personenauto komt betaal je twaalf euro, als je met een aanhangwagen komt betaal je ook twaalf euro en als je met een busje komt betaal je zestien euro. Daarbovenop moet je vijf euro borg betalen voor de grondplaatsen. Deze borg krijg je aan het einde van de markt weer netjes terug.

Bij de kofferbakmarkt geldt voor de verkopers ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’, met andere woorden ‘vol is vol’. Er bestaat dus geen mogelijkheid om een stekje te reserveren. Het terrein is voor de verkopers toegankelijk vanaf 08.00 uur. Geïnteresseerden kunnen de markt bezoeken tussen 10.00 en 16.00 uur. Tijdens de zomermaanden wordt er iedere maandag bij Attractiepark De Goudvis een kofferbakmarkt georganiseerd. Gedurende de wintermaanden wordt er iedere zondag een kofferbakmarkt gehouden bij het park.

Adres Attractiepark De Goudvis

Zeeweg 91
1753 BB Sint Maartenszee

Openingstijden

Maandag t/m zondag (april t/m oktober): 10.00-18.00 uur
Woensdag t/m zondag (november t/m maart): 10.00-18.00 uur

Aantal bezoekers per jaar

100.000