Winteractiviteiten in Julianadorp aan Zee!

Julianadorp aan Zee is voornamelijk een bestemming voor de zomer. Als de temperatuur oploopt en de zon staat hoog aan de hemel, hebben veel mensen de neiging om naar de Nederlandse kust te togen om daar verkoeling en plezier te vinden. Julianadorp aan Zee is dan helemaal geen verkeerde keuze. Het Noord-Hollandse kustplaatsje is namelijk gezegend met een brandschoon strand met een lengte van maar liefst 3 kilometer. Het behoeft verder weinig betoog dat het heerlijk is daarop te kunnen recreëren op zomerse dagen. Laat onverlet dat Julianadorp aan Zee ook buiten de zomer een prima locatie is om te bezoeken. Er zijn verschillende winteractiviteiten die je in Julianadorp aan Zee kunt ontplooien.

Strandwandeling

Zo is het het altijd leuk om een strandwandeling te maken. De Noordzee laat immer een ander gezicht zien. De kleuren van de golven en wolken hebben de mooiste tinten grijs. Als het hard heeft gestormd, is er altijd een kans dat er interessante zaken zijn aangespoeld. Je bent dan aan het jutten. Jutten is spannend.

IJsclub Julianadorp

Als het kwik in de thermometer onder het streepje van nul duikt, vriest het en kunnen de schaatsen uit het vet. In Julianadorp aan Zee en diens directe omgeving zijn er verschillende mogelijkheden om te schaatsen. Zo is het badplaatsje in het bezit van een ijsclub. Deze club draagt de naam ‘IJsclub Julianadorp’. In de winter kan iedereen gaan schaatsen op de kunstijsbaan van de club.

Zwanenwater

Voor mensen die van natuurijs houden, zijn er ook opties. Zo mag er geschaatst worden in het Zwanenwater. Het Zwanenwater is een fantastisch natuurgebied in Callantsoog. Callantsoog ligt op steenworpafstand van Julianadorp aan Zee. Het gebied is alleen maar toegankelijk voor wandelaars. In het Zwanenwater bevinden zich twee zoetwatermeertjes. Wandelaars kunnen iedere dag van het jaar een wandeling maken om het eerste meertje. Als het eerste meertje is dichtgevroren, mag er ook op geschaatst worden. Het tweede meertje is voor mensen een verboden gebied. Daar kunnen dieren in alle rust hun leven leiden!