Windsurfscholen op Texel

De windsurfscholen op Texel zijn perfect. Iedereen die voornemens is om het windsurfen te gaan leren, kan derhalve met een gerust hart naar Texel togen. Texel is uiteraard een fantastische omgeving om het plankzeilen onder de knie te krijgen. Het grootste Nederlandse Waddeneiland wordt aan een kant begrensd door de Waddenzee en aan de andere kant door de Noordzee.

 

windsurfscholen Julianadorp aan Zee

 

Zowel op de Waddenzee als op de Noordzee wordt gewindsurft. Ieder jaar vindt er op Texel zelfs beroemd evenement plaats: rondje Texel. Aan deze zeilwedstrijd wordt ook deelgenomen door planksurfers. Het is een zeer groot gebeuren. Uiteraard heerst er op de Noordzee een hele andere dynamiek dan op de Waddenzee.

Waddenzee

Met de Waddenzee wordt een binnenzee bedoeld. Deze binnenzee wordt aan de ene kant geflankeerd door de Waddeneilanden en Noordzee en aan de andere kant het vasteland van Denemarken, Duitsland en Nederland. In de Duitse taal heet de Waddenzee; Wattenmeer. In de Deense taal heet de Waddenzee; Vadehavet. Het zuidelijkste puntje van de Waddenzee is het Nederlandse Den Helder. Het noordelijkste puntje van de Waddenzee is Deense Esbjerg.

De lengte van de Waddenzee bedraagt 500 kilometer. De breedte van de Waddenzee bedraagt gemiddeld 20 kilometer. De oppervlakte van de Waddenzee bedraagt ongeveer 10.000 km2. Het getijdengebied neemt ongeveer 7.500 km2 voor zijn rekening. Onder het getijdengebied worden slikken en zandbanken bedoeld. Ongeveer 1.100 km2 bestaat uit eilanden. Daarnaast bedragen de kwelders en zomerpolders ongeveer 350 km2. De rest van het oppervlakte bestaat uit vaargeulen.

 

Vakantieparken op de Nederlandse Waddeneilanden:

 

De Nederlandse Waddeneilanden 

De Nederlandse Waddeneilanden

Texel: meer informatie en boeken

Vlieland: meer informatie en boeken

Terschelling: meer informatie en boeken

Ameland: meer informatie en boeken

Schiermonnikoog: meer informatie en boeken