Windsurflessen op Texel

Windsurflessen op Texel. Ideaal natuurlijk! iedereen die voornemens is om zich het windsurfen eigen te maken, kan zich bijna geen betere locatie voorstellen dan het grootste vaderlandse Waddeneiland. Bijna iedereen kan leren windsurfen: jong en oud. Het is ook een perfecte watersport voor jong en oud. Het is een heerlijk gevoel om te worden voortgestuwd door de wind op het water. En als je onverhoopt valt, is er niets aan de hand. Je landt dan in het zachte water. Vandaag de dag wordt het windsurfen wel op de hielen gezeten door een andere populaire watersport: kitesurfen. Bij het kitesurfen kunnen hele hoge sprongen worden gemaakt.

 

Windsurflessen op Texel

 

Dorian van Rijsselberghe

Dat Texel een paradijs is voor windsurfsport bewijst Dorian van Rijsselberghe wel. Hij is momenteel de beste windsurfer van de planeet. Van Rijsselberghe zag het levenslicht in Den Burg op 24 november 1988. Den Burg is de grootste stad van Texel. Op z’n 13de won Van Rijsselberghe zijn eerste titel bij het windsurfen. Het jaar 2011 betekende de doorbraak voor de Texelaar. In dat jaar werd hij wereldkampioen. Olympische titels volgden in 2012 en 2016. Het was de RS:X-klasse waarin hij deze titels behaalde. Van Rijsselberghe is ook student. In Heerenveen studeert de atleet aan de CIOS. Daarnaast vormt het samen met zijn broer het zogenaamde Waddenteam.

RS:X-klasse

Een zogenaamde RS:X-zeilplank is het materiaal waarmee wordt gevaren in de RS:X-klasse. In de jaren 2008, 2012 en 2016 stond de RS:X-klasse op het programma van de Olympische Spelen.

 

Vakantieparken op de Nederlandse Waddeneilanden:

 

De Nederlandse Waddeneilanden

De Nederlandse Waddeneilanden

Texel: meer informatie en boeken

Vlieland: meer informatie en boeken

Terschelling: meer informatie en boeken

Ameland: meer informatie en boeken

Schiermonnikoog: meer informatie en boeken