Windsurfen op Texel

Windsurfen op Texel is uiteraard een geweldige ervaring. Het is heerlijk om in de wateren die het grootste Nederlandse Waddeneiland omspoelt op een plank te staan die door een zeil wordt voortgetrokken over het water. Feitelijk is het windsurfen een beetje in de schaduw komen staan van het kitesurfen. Het leeuwendeel van de jeugd kiest tegenwoordig niet voor een windsurfplank maar voor een kitesurfplank. Laat onverlet dat op de Nederlandse wateren nog heel veel wordt gewindsurft. Uiteraard is Texel daar geen uitzondering op. Op Texel zijn verschillende windsurfscholen waar je fantastische lessen kunt nemen. Op deze manier kun je deze waanzinnige watersport op een leuke manier onder de knie krijgen.

 

Windsurfen Texel

 

Dorian van Rijsselberghe

De beste windsurfer ter wereld is zelfs op Texel geboren: Dorian van Rijsselberghe. Van Rijsselberghe werd op 24 november 1988 geboren in Den Burg: de grootste plaats van het Noord-Hollandse Waddeneiland. Toen van Rijsselberghe 13 jaar oud was, won hij zijn eerste titel. In 2011 werd hij wereldkampioen. In 2012 en 2016 werd van Rijsselberghe olympisch kampioen in de RS:X-klasse. Van Rijsselberghe studeert aan het CIOS te Heerenveen. Hij maakt samen met zijn broer uit van het zogenaamde Waddenteam.

RS:X-klasse

In de RS:X-klasse vaart men met een zogenaamde RS:X-zeilplank. Tijdens de Olympische spelen van 2008, 2012 en 2016 stond de RS:X-klasse op het programma. Een RS:X-zeilplank is in het bezit van een steekzwaard en een zeil met vaste afmetingen. Voor de heren: 9,5 m2. Voor de dames: 8,5 m2.

 

Vakantieparken op de Nederlandse Waddeneilanden:

 

De Nederlandse Waddeneilanden 

De Nederlandse Waddeneilanden

Texel: meer informatie en boeken

Vlieland: meer informatie en boeken

Terschelling: meer informatie en boeken

Ameland: meer informatie en boeken

Schiermonnikoog: meer informatie en boeken