Weersverwachting Julianadorp aan Zee!

Als je op vakantie gaat naar Julianadorp aan Zee in één van diens vakantieparken, is het natuurlijk wel fijn om te weten of het een beetje mooi weer wordt in het Noord-Hollandse kustplaatsje. Tegenwoordig kun je doorlopend op de hoogte worden gehouden van de actuele weersverwachting in Julianadorp aan Zee middels internet.

Unieke badplaats

Julianadorp aan Zee is in velerlei opzichten een unieke badplaats, ook als het om het weer gaat. Zo telt Julianadorp aan Zee het meest aantal zonuren per jaar van alle vaderlandse kustplaatsen! Iedereen die dus in Nederland op vakantie gaat en min of meer een zongarantie wil hebben, kan het best naar Julianadorp aan Zee togen.

Schar

Als je eenmaal in Julianadorp aan Zee bent en je loopt langs het strand, sta je oog in oog met de Noordzee. Een Noordzee die boordevol met vis zit, schar bijvoorbeeld. Van alle platvis die in het Nederlandse deel van de Noordzee voorkomt, is de schar de meest voorkomende. De schar is lichtbruin gekleurd en heeft een ruwe huid met getande schubben.

De schar is een liefhebber van een zeebodem die bestaat uit modder of zand. Als de schar gaat paaien, gebeurt dat van maart tot juni. Het paaien vindt plaats op dieptes tussen de 20 en 40 meter.

Ondanks de enorme vraatzucht van de schar, is het een vissoort die niet snel groeit. Na een periode van 3 jaar hebben de mannetjes een grootte van 15 centimeter. De vrouwtjes hebben in die periode dan 25 centimeter bereikt. Maar wat staat er eigenlijk allemaal op het menu van de schar? Wel; kleine ongewervelden, garnalen, schelpjes, visjes, zagers, zeepieren, et cetera.