Weekendje weg in Julianadorp!

Als je de hele week hard gewerkt hebt, is het natuurlijk een mooi vooruitzicht om in het weekend iets leuks te doen. Eenieder heeft zo zijn eigen hobby’s, bezigheden en sporten. Sommige mensen stappen op een ijzeren ros en maken een fraaie fietstocht. Andere landgenoten trekken hun wandelschoenen aan en verkennen het landschap. Weer andere mensen gaan niet fietsen of wandelen, maar duiken in het water om lekker te zwemmen.

Weekendje weg

Uiteraard is het helemaal een feestje om na een drukke arbeidsweek een weekendje weg te gaan. Julianadorp aan Zee zou dan een fantastische bestemming zijn! In dit Noord-Hollandse kustplaatsje zijn verschillende vakantieparken opgetrokken zoals het Landal Beach Resort Oogduyne en Hogenboom Strandslag Julianadorp, die vaak met weekendje-weg-aanbiedingen stunten. Op deze mannier hoeft een weekendje weg niet veel geld te kosten.

Fietsen

Als je besluit om tijdens het weekendje weg in Julianadorp aan Zee te gaan fietsen zijn er grofweg twee opties: enerzijds kun je door de duinen gaan fietsen in noordelijke of zuidelijke richting. Als je naar het noorden fiets passeer je achtereenvolgens Huisduinen en Den Helder. De vaderlandse marinestad is de meest noordelijke plaats van Noord-Holland van het vaste land. Texel ligt uiteraard nog iets hoger. 

Duinlandschap

Als je door de duinen naar het zuiden fietst is de route veel langer, je komt dan langs Groote Keeten, Callantsoog, Sint Maartenszee, Petten, Camperduin, Groet, et cetera … Uiteindelijk schiet je in de provincie Zeeland de grens met België over … Maar dan ben je wel anderhalve dag verder!

Polderlandschap

De andere fietsoptie is om het fraaie polderlandschap van de Kop van Noord-Holland te gaan verkennen. Een landschap dat bezaaid is met sloten, meren en poldermolens. Als je in april en mei in Julianadorp aan Zee bent, is het helemaal een feestje om te gaan fietsen: miljoenen bloembollen staan dan in volle bloei; een lust voor het oog én neus!