Wandelen op Texel

Wandelen op Texel is een van de leukste dingen die je kunt ondernemen. Als je gaat wandelen op het grootste Waddeneiland is dat heerlijk genieten van de ruimte en de vrije natuur. Texel is gezegend met verschillende wandelroutes die geschikt zijn voor jong en oud. Je kunt op het eiland wandelen op het strand, maar ook door de duinen en het bos. Je hebt altijd de keuze uit twee soorten wandelpaden: onverharde paden en verharde paden. Als je van stilte houdt, wandel je over de Waddendijk. Als je van meer bedrijvigheid houdt, is een wandeling langs de winkels en terrasjes van een van de zeven Texelse dorpen aan te bevelen. Mensen die van vogels houden, gaan bovendien wandelen in natuurgebied De Schorren. Met een beetje geluk spot je dan zilvermeeuwen, grutto’s en eidereenden.

Zeven dorpen

Het grootste dorp van Texel is Den Burg. Den Burg is tevens de hoofdstad van het eiland. Den Burg ligt ongeveer in het midden van Texel. De dorpjes Den Hoorn en ’t Horntje liggen in het zuiden van Texel. Aan de oostkant bevinden zich drie dorpjes: Oost, Oosterend en Oudeschild. In het westen ligt De Koog. Helemaal in het noorden bevindt zich De Cocksdorp. Tussen Den Burg en De Cocksdorp ligt Zuid-Eierland. Iets ten oosten van Den Burg ligt De Waal.

Buurtschappen

Naast de zeven dorpjes telt Texel de volgende buurtschappen: Bargen, Burger Nieuwland, De Kuil, De Naal, De Nes, De Westen, Dijksmanshuizen, Driehuizen, Harkebuurt, Het Noorden. Midden-Eierland, Molenbuurt, Nieuweschild, Noord Haffel, Noorderbuurt, Ongeren, Spang, Spijkdorp, Tienhoven, Westergeest, Westermient, Zevenhuizen en Zuid Haffel.

 

Vakantieparken op de Nederlandse Waddeneilanden:

 

De Nederlandse Waddeneilanden

De Nederlandse Waddeneilanden

Texel: meer informatie en boeken

Vlieland: meer informatie en boeken

Terschelling: meer informatie en boeken

Ameland: meer informatie en boeken

Schiermonnikoog: meer informatie en boeken