Wandelen op het strand van Texel

Wandelen op het strand van Texel is een geweldige ervaring. Het strand van het grootste Nederlandse Waddeneiland staat bekend om diens uitgestrektheid. Als het mooi weer is, kun je met je voetjes door de branding lopen. Heerlijk. Maar ook in het  najaar en de winter is het prima vertoeven op het strand van Texel. De frisse wind waait dan door je haren heen. Op het strand van Texel staan bovendien verschillende strandpavilloens waar je heerlijk kunt eten en drinken.

 

Wandelen op het strand van Texel

 

30 kilometer Texels strand

Aan de westkant van Texel bevindt zich het strand. Een strand met een lengte van 30 kilometer. De Hors is het meest zuidelijke puntje van het strand. De Hors is een soort uitgestrekte zandvlakte. Het Texelse strand is op verschillende plekken te bereiken middels strandopgangen. Dat zijn dan ook de plaatsen waar de meeste toeristen recreëren.

Strandpalen

Over de gehele lengte van het strand bevinden zich strandpalen. Paal 6 is de meest zuidelijke strandpaal van het eiland. De meest noordelijke strandpaal is paal 33. De afstand tussen iedere strandpaal bedraagt 1 kilometer. Dat is uiteraard een handig hulpmiddeltje om de lengte van de strandwandeling te bepalen.

Naaktstranden

Sommige mensen vinden het erg prettig om naakt te recreëren. Gelukkig is dat op Texel mogelijk. Het eiland is gezegend met twee naaktstranden. In het zuiden bevindt zich een naaktstrand bij paal 9 (vlak in de buurt van de Hoornerslag) en in het noorden bevindt zich een naaktstrand bij paal 28 (vlak in de buurt van de Krimslag).

 

Vakantieparken op de Nederlandse Waddeneilanden:

 

De Nederlandse Waddeneilanden

De Nederlandse Waddeneilanden

Texel: meer informatie en boeken

Vlieland: meer informatie en boeken

Terschelling: meer informatie en boeken

Ameland: meer informatie en boeken

Schiermonnikoog: meer informatie en boeken