Wandelen met de hond op Texel

Uiteraard kun je met je hond op Texel ook lekker uitwaaien. Honden vinden het heerlijk om door de duinen te rennen. Op het strand genieten de trouwe viervoeters ook met volle teugen. En als ze oog in oog met de Noordzee komen, worden ze helemaal gek en willen ze gaan zwemmen!

Aangelijnd

Op alle plekken waar je als mens op Texel mag komen, mogen ook honden komen. Uiteraard zijn er op het grootste Nederlandse Waddeneiland wandelpaden waar mensen niet vanaf mogen wijken. Deze regel geldt natuurlijk ook voor honden. Op het leeuwendeel van Texel hoeven honden niet aangelijnd te worden en mogen ze dus gewoon los lopen. Er zijn echter gebieden op Texel waar honden wél aangelijnd moeten zijn. Dit geldt onder andere gedurende het broedseizoen van de vogels.

 

 

Op Texel leven heel veel schapen. Het wordt niet voor niets het schapeneiland genoemd. Soms gaat het mis tussen schapen en honden. Ieder jaar worden op het eiland schapen verwond of gedood door honden. In de buurt van schapen en ander vee is het derhalve verstandig om honden aan de lijn te houden om te voorkomen dat er drama’s ontstaan. Op Texel worden ook zogenaamde roedelwandelingen georganiseerd. Het is geweldig om een hele meute honden op het Texelse strand te zien ravotten.

Dierenartsen

Niet alleen mensen kunnen ziek worden tijdens hun vakantie, dat geldt uiteraard ook voor de huisdieren die mensen mee naar het eiland nemen. Gelukkig zijn er op Texel verschillende dierenartspraktijken waar je met je zieke huisdier naartoe kunt togen.

 

Vakantieparken op de Nederlandse Waddeneilanden:

 

De Nederlandse Waddeneilanden

De Nederlandse Waddeneilanden

Texel: meer informatie en boeken

Vlieland: meer informatie en boeken

Terschelling: meer informatie en boeken

Ameland: meer informatie en boeken

Schiermonnikoog: meer informatie en boeken