Wandelen door de duinen van Texel

Wandelen door de duinen van Texel is een geweldige ervaring. Een uitgestrekt duingebied is te vinden in het westen van het grootste Nederlandse Waddeneiland. Dit  gebied draagt de naam: Nationaal Park Duinen van Texel en heeft een grootte van 43 km2. In dit duingebied liggen verschillende natuurgebieden zoals De Slufter, De Muy en De Hors. De duinen van Texel kregen in het voorjaar de status van Nationaal Park. In Ecomare is het bezoekerscentrum van het Nationaal Park Duinen van Texel te vinden.

Ieder jaargetijde

Ieder jaargetijde is het de moeite waard om een duinwandeling te maken op Texel. Het duinlandschap is heel erg gevarieerd. Dit komt vanwege de hoogteverschillen. Er is altijd wel een luw plekje te vinden aan de zuidkant van de duinen. Door het glooiende landschap en de zilte zeelucht is het echt genieten.

Wandelroutes

Nationaal Park Duinen van Texel is gezegend met verschillende wandelroutes. Langs de routes staan paaltjes met een gekleurde kop waarbij iedere kop zijn eigen betekenis heeft (geel: doorgaande route, blauw: rondwandeling, rood: natuurpad en groen: alleen toegang buiten het broedseizoen). De beginpunten van de wandelingen bevinden zich vaak bij een parkeerplaats. Daar staan ook de informatieborden waarop ook de lengte van de verschillende wandelingen staat aangegeven. Bij de informatieborden bevinden zich ook bakjes met informatiefolders.

Wilde paarden en Schotse Hooglanders

In het Nationaal Park Duinen van Texel kun je op verschillende plaatsen wilde paarden en Schotse Hooglanders tegenkomen. Zij zorgen ervoor dat jonge plantenscheuten niet tot volle bloei komen en er geen bos ontstaat. Op het moment dat je deze dieren de volle ruimte geeft, zul je er geen last van hebben!

 

Vakantieparken op de Nederlandse Waddeneilanden:

 

De Nederlandse Waddeneilanden 

De Nederlandse Waddeneilanden

Texel: meer informatie en boeken

Vlieland: meer informatie en boeken

Terschelling: meer informatie en boeken

Ameland: meer informatie en boeken

Schiermonnikoog: meer informatie en boeken