Wandelen in de bossen van Texel

Op Texel kun je niet alleen strandwandelingen maken, maar ook boswandelingen! Het grootste Nederlandse Waddeneiland kent namelijk twee grote bosgebieden: het Krimbos en het Dennenbos.

 

Bossen Texel Julianadorp aan Zee

 

Wandelroutes

In de Texelse bossen zijn verschillende wandelroutes uitgestippeld. Op deze manier kun je uren door de bossen wandelen. Langs de wandelroutes staan bankjes en picknicktafels. Ook kinderen zullen het naar hun zin hebben in de bossen van Texel. In de bossen zijn namelijk veel bosspeelplaatsen. Op deze plekken kunnen ze hutten bouwen en lekker ravotten. Mensen die van uitkijkpunten houden, komen in de Texelse bossen ook aan hun trekken. Een van die uitkijkpunten luistert naar de naam Fonteinsnol (Fonteins-nol). Met fontein wordt een waterbron bedoeld. Met nol wordt een hoge duin bedoeld. In de 19de eeuw werd op de plek van de Fonteinsnol het Tesselse bos aangelegd. In de loop van de tijd is de waterbron opgedroogd, maar de hoge duin is gebleven.

BBQ-en in het bos

Op verschillende plaatsen in de bossen van Texel zijn speciale barbecueplekken aangelegd. Op deze barbecueplekken staan barbecues waar je gratis gebruik van mag maken. Het enige wat je moet meenemen, zijn houtskool en vlees om te bbq-en!

Het bos is altijd mooi!

In alle seizoenen is het de moeite waard om in de bossen van Texel te gaan wandelen. Gedurende de zomer kan het heel verkoelend zijn om door de bossen te gaan wandelen. In de herfst kun je genieten van paddenstoelen en van alle verschillende kleuren van de bladeren van de bomen!

 

Vakantieparken op de Nederlandse Waddeneilanden:

 

De Nederlandse Waddeneilanden

De Nederlandse Waddeneilanden

Texel: meer informatie en boeken

Vlieland: meer informatie en boeken

Terschelling: meer informatie en boeken

Ameland: meer informatie en boeken

Schiermonnikoog: meer informatie en boeken