Voordelige strandslaaphuisjes in Nederland: Julianadorp!

Het overnachten in een strandslaaphuisje is tegenwoordig superpopulair! Wie wil er nou niet slapen op het Noordzeestrand? Je zou kunnen overwegen om een tentje op het strand te zetten, echter dat is bij wet verboden. Kamperen op het strand valt namelijk onder wildkamperen, hetgeen dus niet toegestaan is.

Legaal

Slapen in een strandslaaphuisje daarentegen is volkomen legaal. Het woord strandslaaphuisje lijkt als twee druppels water op het woord strandhuisje, maar toch zijn het twee verschillende begrippen. In een strandhuisje mag je alleen strandspulletjes opbergen, maar is het niet toegestaan om erin te overnachten!

Landal Beach Resort Oogduyne

De meest bijzondere strandslaaphuisjes van Nederland zijn te vinden in de provincie Noord-Holland. Helemaal in de noorden van deze provincie, in de Kop van Noord-Holland op het strand van Julianadorp aan Zee! In totaal zijn hier negentig futuristisch ogende strandslaaphuisjes opgetrokken die verhuurd worden door het Landal Beach Resort Oogduyne. Heel af en toe worden enkele strandslaaphuisjes in Julianadorp aan Zee te koop aangeboden.

Grote loods

In de winter worden de strandslaaphuisjes van Julianadorp aan Zee gedemonteerd en van het strand afgehaald om vervolgens opgeborgen te worden in een grote loods van een bloembollenboer uit de omgeving. Als het zonnetje in het voorjaar weer gaat schijnen, worden de strandslaaphuisjes weer voor dag gehaald en op het strand opgebouwd.

Unieke belevenis

Het is natuurlijk fantastisch om in de zomermaanden in een strandslaaphuisje in Julianadorp aan Zee te bivakkeren. Het probleem is echter dat de vraag veel groter is dan het aanbod. Met andere woorden; je moet niet te lang wachten met boeken. Voor maanden juni, juli en augustus zijn de strandslaaphuisjes binnen een mum van tijd volgeboekt. Buiten deze periode zijn er vaak nog wel mogelijkheden. Bovendien zijn de huurprijzen dan ook een stuk lager! Op deze manier kun je dan toch op een voordelige manier een unieke belevenis meemaken!