Voordelige fietsarrangementen vakantiehuis in Julianadorp!

Als je naar Julianadorp aan Zee op vakantie gaat, zul je ontdekken dat je er hele fraaie fietstochten kunt maken. Gelukkig hoef je geen fietsen van huis mee te nemen, maar kun je bij familiepark Landal Beach Resort Oogduyne een spotgoedkoop fietsarrangement boeken. Als je dan bij je accommodatie aankomt, staan de fietsen al klaar om gebruikt te worden.

Uitzonderlijk fraai

Voor fietsliefhebbers zijn er in Julianadorp aan Zee verschillende mogelijkheden. Een fietstocht door de duinen is natuurlijk bijzonder aantrekkelijk. De duinen in de Kop van Noord-Holland zijn uitzonderlijk fraai. Het helmgras wuift mee met de windrichting. Naast de duinen is Julianadorp aan Zee ingebed in een typisch Noord-Hollands polderlandschap. Dit polderlandschap is de thuisbasis van talloze sloten, vaarten, geulen, molens en boerderijen (stolpboerderijen; boerderijen die de karakteristieke vorm van een kaasstolp hebben).

Wieringen

Wieringen is één van de meest interessante fietsdoelen die je kunt hebben vanuit Julianadorp aan Zee. Wieringen is een voormalig Waddeneiland. Den Oever en Hippolytushoef zijn de twee grootste plaatsjes die in/op Wieringen liggen. Wieringen is bijzonder; de Kop van Noord-Holland is namelijk geheel vlak, maar Wieringen steekt daar als één grote heuvel bovenuit. Deze verhoging heeft door de eeuwen heen het voor mensen aantrekkelijk gemaakt om in/op Wieringen een bestaan op te bouwen.

Drie zilverschatten

Er zijn zelfs sporen dat de Vikingen een tijd in/op Wieringen hebben geleefd. In het gebied zijn namelijk drie zilverschatten gevonden. Twee van deze unieke zilverschatten zijn te bewonderen in een museum over de Vikingen in Den Oever. De reden waarom Wieringen zo hoog ligt, heeft te maken met de laatste ijstijd. Het ijs uit het noorden van Europa stuwde het landschap op. In/op Wieringen zijn op verschillende plekken nog zwerfkeien te spotten. Deze keien zijn toentertijd ook meegesleurd door het voortrazende ijs. Als je door het gebied fiets, word je teruggeworpen naar de oertijd; een bijzondere ervaring!