Volop Duitse toeristen in Julianadorp aan Zee!

In Julianadorp aan Zee rijden veel auto’s rond die voorzien zijn van witte kentekenplaten. Duitse toeristen dus! Als je op het strand van het Noord-Hollandse kustplaatsje wandelt, valt het ook op dat er veel Duits wordt gesproken! Met andere woorden; onze oosterburen weten massaal Julianadorp aan Zee te vinden!

Magie van de zee

Eigenlijk is dat helemaal niet zo vreemd. Vrijwel ieder mens voelt zich namelijk erg aangetrokken tot de Noordzee, dat overstijgt iedere nationaliteit. De magie van de zee is moeilijk onder woorden te brengen. Voor alle Nederlanders geldt dat zij op een relatief korte afstand van de Noordzeekust wonen. Vaak is het maar maximaal één uurtje in de auto zitten vooraleer de duinen van de Noordzeekust opdoemen. Voor de meeste inwoners van Duitsland gaat deze vlieger niet op.

Twee kusten

Duitsland is groot, heel erg groot! Het land herbergt bovendien bijna eenentachtig miljoen inwoners. In het westen van Duitsland ligt de Noordzee en in het noorden de Oostzee. Ze beschikken dus over twee kusten. Voor de meeste Duitsers geldt dat zij een lange reis moeten maken om bij één van deze kusten te geraken.

Düsseldorf en Keulen

Noordrijn-Westfalen is hier een fraai voorbeeld van. In deze Duitse deelstaat wonen heel veel mensen; nog net geen achttien miljoen! Noordrijn-Westfalen is qua oppervlakte niet de grootste deelstaat van Duitsland, maar er wonen wel de meeste Duitsers. In Noordrijn-Westfalen liggen ook grote Duitse steden als Düsseldorf en Keulen. Noordrijn-Westfalen grenst bovendien aan Nederland.

Aantrekkelijker

Voor de inwoners van Noordrijn-Westfalen is de Nederlandse Noordzeekust veel dichterbij dan de Duitse Noordzeekust. Logisch dat veel Duitsers die in Noordrijn-Westfalen wonen dan ook de vaderlandse kust, waaronder die van Julianadorp aan Zee, op zoeken. Maar er is ook nog een tweede reden. De Nederlandse Noordzeekust is namelijk veel aantrekkelijker dan die van Duitsland. Zo zijn de duinen veel hoger en fraaier.