Voldoende oplaadpunten voor elektrische auto’s in Julianadorp!

Waarschijnlijk hebben auto’s die uitgerust zijn met motoren die werken op fossiele brandstoffen de langste tijd gehad. De mensheid gebruikt al meer dan 100 jaar benzine, diesel of gas om de heilige koe van brandstof te voorzien. Dit zijn allemaal producten van olie. Olie wordt beschouwd als het zwarte goud. Echter het zwarte goud raakt een keer op. Er zit niet oneindig veel olie in de aardbol. Bovendien is het wel goed dat er gestopt wordt met het verbranden van fossiele brandstoffen. Het is iedereen nu wel duidelijk dat daar ook een zwarte kant aan zit.

Zon en wind

Gelukkig hebben we prima alternatieven. Zon en wind. Dit zijn onuitputtelijke bronnen van groene en dus schone energie. Op dit moment staan er al erg veel windmolens in Nederland en verschijnen er steeds meer zonnecellen op de daken van huizen en andere gebouwen. Met al deze opgewekte energie kunnen veel dingen worden gedaan, onder andere het rijden met elektrische voertuigen.

Windmolenparken

De verwachting is dat er steeds meer windmolens in de Noordzee gebouwd gaan worden. Op dit moment zijn er al verschillende windmolenparken in het Nederlandse deel van de Noordzee. Het nadeel is uiteraard dat het geen mooi gezicht is; het is feitelijk horizonvervuiling. Daar staat tegenover dat windmolens op land óók niet fraai ogen. Er zijn natuurlijk maar weinig mensen die naast een windmolen willen wonen.

Laadpunten

Naar alle waarschijnlijkheid zullen er steeds meer traditionele tankstations gaan verdwijnen. Traditionele tankstations waar benzine, diesel en gas uit de slang komt. Daarentegen zal er een uitgebreid netwerk van laadpunten oftewel laadpalen worden gebouwd. Op deze plekken kun je met je elektrische auto energie tanken. Uiteraard blijft Julianadorp aan Zee niet achter bij deze baanbrekende ontwikkeling. In het Noord-Hollandse badplaatsje zijn inmiddels ook diverse openbare laadpalen te vinden waar je met je elektrische auto terecht kunt. Het is de verwachting dat dit aantal de komende jaren sterk opgeschaald gaat worden!