Verschillende oplaadpunten voor elektrische auto’s in Julianadorp!

Twee oplaadpunten voor elektrische auto’s zijn te vinden in Julianadorp aan Zee, het fraaie Noord-Hollandse kustplaatsje. De eerste aan de Zanddijk nummer 225 en de tweede aan de Noorder Sandt 41. Er zit wel een verschil tussen de twee oplaadpunten in Julianadorp aan Zee. Bij het oplaadpunt aan de Zanddijk kan iedereen zijn auto laden, het oplaadpunt aan de Noorder Sandt daarentegen is alleen voor de gasten van de camping toegankelijk.

Laadpalen

Om de elektrische plug-in-voertuigen op te laden met elektrische energie, zijn oplaadpunten oftewel laadpalen in het leven geroepen. Je zou de vergelijking kunnen trekken met tankstations die bedoeld zijn om voertuigen te voorzien van fossiele brandstoffen. Om oplaadpalen te voorzien van energie zijn ze verbonden met het lichtnet. Er loopt een tankslang met stekker van de oplaadpaal naar het voertuig toe. Bij alle openbare laadpunten van Nederland zijn speciale betaalsystemen aanwezig. Auto’s die opgeladen worden via oplaadpalen worden niet helemaal tot de nok toe volgeladen. Dit heeft direct te maken met de eigenschappen van de accu. Het vullen van het eerste deel van de accu verloopt namelijk veel sneller dan het tweede deel.

Snellaadpalen

In Nederland poppen steeds meer oplaadpunten voor auto’s op. Woonhuizen, werkplekken, snelwegen en winkels zijn de plekken waar steeds meer oplaadpunten verschijnen. Daarnaast rukken er steeds meer zogenaamde snellaadpalen in ons land op. Een snellaadpaal is in staat om binnen 30 minuten een auto te laden. Op zo’n moment heeft de auto weer voldoende energie om te kunnen rijden. Het is de verwachting dat er in Nederland steeds meer elektrische auto’s komen en dat auto’s die op brandstof rijden in de minderheid komen.