Verschillende bakkers in Julianadorp!

Het leeuwendeel van de mensen eet iedere dag brood. Vaak is brood een onderdeel van het ontbijt en lunch. Dat geldt voor de thuissituatie en op het moment dat men op vakantie gaat. Uiteraard óók als men naar Julianadorp aan Zee toogt!

Vakantieparken

In het Noord-Hollandse kustplaatsje is op verschillende plaatsen brood te verkrijgen zoals in de supermarkten van de vakantieparken, in de supermarkten van winkelcentra en op de wekelijkse markt die in Julianadorp aan Zee wordt gehouden.

Ontelbaar veel broodsoorten

Tegenwoordig zijn er ontelbaar veel broodsoorten op de markt verkrijgbaar zoals tarwebrood, roggebrood, maïsbrood, speltbrood, zuurdesembrood, matzes, Fries roggebrood en chapati. Nederland wordt door de jaren heen steeds meer multicultureel. Dat is ook te merken aan de broodsoorten die nu in de schappen zijn te vinden.

Broodsoorten die in Nederland te koop zijn

Arepa, allinson, bagel, baquette, balep korkum, bapao, beschuit, brioche, broeder, buikman, casinobrood, challe, ciabatta, croissant, focaccia, grittibänz, hardbrood, hefezopf, Italiaanse bol, jouster pof, kadetje, kaiserbroodje, kardemombrood, kerststol, kersttimp, knäckebröd, kropbrood, krokantbrood, krentenbol, maanzaadbrood, meergranenbrood, moutbrood, mueslibol, muffin, naanbrood, oberländer, obwarzanek, paasbrood, panettone, pitabroodje, pizza, puntbrood, poffert, regeringsbrood, roti, rozijnenbrood, saucijzenbroodje, scone, sesambrood, shoubao, stokbrood, suikerbrood, tarvo, tijgerbrood, tortilla, Turks brood, vruchtenbrood, waldkorn, zjengal-broodjes, zonnebloempittenbrood en zuidlaarderbol zijn de broodsoorten die in Nederland te koop zijn.

Egypte

De mens eet al meer dan dertigduizend jaar brood. In den beginne werden er graankorrels gekneusd die vervolgens met water werden vermengd. Het resultaat hiervan was dat er een soort pap ontstond. Deze pap werd vervolgens gebakken op stenen, in de zon gedroogd of gekookt.Voor de oorsprong van het eerste gerezen brood moeten we in Egypte zijn. Hierbij werd handig gebruikt gemaakt van spontane fermentatie hetgeen ook gebruikelijk was bij het eerste bier, de inzet van gist kwam pas later.