Verboden om op het strand van Julianadorp te barbecueën!

De Nederlandse kust is één van de mooiste gebieden van Nederland. De natuur is er overweldigend en het heeft een grote toeristische waarde. Jaarlijks togen er miljoenen mensen naar de vaderlandse kust om daar te recreëren.

Regels

Uiteraard gelden er duidelijke regels voor mensen die van de Noordzee, het strand en de duinen willen genieten. Zo is het niet toegestaan om met auto’s of motoren op het strand te komen. De reden daarvan zal voor iedereen glashelder zijn.

Open vuur

Wat ook niet is toegestaan, is het maken van zogenaamd open vuur op het strand. Met open vuur worden onder andere kampvuren, vuurkorven, vuurfakkels en barbecues bedoeld. Voor veel mensen zal dat een beetje een teleurstelling zijn dat je op het strand niet mag barbecueën. Barbecueën is namelijk zo’n beetje de nationale hobby van veel Nederlanders.

Weg-werp-barbecues

Als je dan de hele dag op het strand bent geweest en het is een mooie avond, kan ik het me goed voorstellen dat je het idee krijgt om gezellig op het strand te gaan barbecueën. Tegenwoordig kun je namelijk zogenaamde weg-werp-barbecues kopen die je heel gemakkelijk mee op het strand kunt nemen. Als je dan verder een koelboxjes meeneemt met vlees, kan het feest beginnen.

Brandgevaar

De belangrijkste reden dat je niet op het strand mag barbecueën, is brandgevaar. De duinen zijn heel kwetsbaar en kunnen in de zomer gortdroog zijn. Op deze manier kan het vuur zich razendsnel verplaatsen. Daarnaast veroorzaakt barbecueën ook veel afval. Op dit moment staat het strand van Julianadorp aan Zee te boek als het mooiste en schoonste strand van Nederland en men wil dat graag zo houden!

Vakantieparken

Mensen die op één van de fraaie vakantieparken van Julianadorp aan Zee verblijven, hoeven niet te treuren. Op deze parken worden vaak bbq-avonden georganiseerd waar heerlijk gebarbecued wordt.