Verboden om een kampvuur op strand van Julianadorp te maken!

Het is erg gezellig om bij een kampvuurtje te zitten. Het is namelijk bijzonder aangenaam om naar hout te kijken dat aan het branden is! Naar sommige dingen kun je heel lang blijven kijken zonder dat het verveelt. Visjes die in een aquarium zitten is daar een ander voorbeeld van. Daar kun je ook eindeloos naar blijven staren.

Kampvuurtje

Iedereen die op vakantie is in Julianadorp aan Zee en over het strand aan het wandelen is, kan op het idee komen om daar een kampvuurtje aan te leggen. Dat zou geweldig zijn. Op het moment dat de zon ondergaat en je steekt een vuurtje aan, wordt het strand op een aangename manier verlicht. Superromantisch dus!

Niet toegestaan

Echter het is niet toegestaan om een kampvuurtje te maken op het strand van het Noord-Hollandse badplaatsje. Op het strand is open vuur namelijk verboden. Dus dan moet je ook denken aan vuurkorven en barbecueën. Feitelijk is dat natuurlijk wel goed te begrijpen. Als er overal op het strand kampvuren worden aangelegd, bestaat er een kans dat het een keertje fout gaat. Daarbij moet je onder andere denken aan brandgevaar. Als de zon in de zomer fel aan het branden is, worden ook de duinen gortdroog. Droge duinen zijn uiteraard heel erg gevoelig voor vuur.

Vakantieparken

Naast het feit dat er een kans is op brandgevaar, ontstaat er bij kampvuurtjes, bbq-sessies en vuurkorven op het strand ook heel veel afval. En dat moet je op het strand van Julianadorp aan Zee helemaal niet willen. Mensen die toch van barbecueën en kampvuren houden én een vakantieaccommodatie op één van de vakantieparken hebben geboekt, komen daar wel aan hun trekken. Op de parken kun je heerlijk barbecueën!