Met de veerboot een dagje naar Texel!

Als je op vakantie bent in Julianadorp aan Zee is het leuk om af en toe een uitstapje te maken. Eén van de leukste dingen die je kunt gaan doen, is om een dagje naar Texel te gaan. Texel is het grootste Nederlandse Waddeneiland. In totaal telt Nederland 5 bewoonde Waddeneilanden, Duitsland telt 12 bewoonde Waddeneilanden en op 3 Deense Waddeneilanden wonen ook mensen. In totaal wonen er meer dan 80.000 mensen op de 20 bewoonde eilanden die in de Waddenzee liggen.

 

De mooie vuurtoren van Texel

De vuurtoren op Texel is een prachtig monumentaal bouwsel.

 

De veerboot naar Texel ligt in Den Helder. Den Helder ligt op steenworp afstand van Julianadorp aan Zee. De oversteek van het vaste land van Hen Helder naar Texel duurt ongeveer 20 minuten.

Fietsen

Als je met de auto naar Texel gaat, is aanbevelenswaardig om op het eiland een fiets te huren. Texel is namelijk een echt fietseiland met een uitmuntende fietsinfrastructuur. Tijdens het fietsen zie je heel veel verschillende soorten landschappen aan je voorbij trekken. Texel is een soort mini-nederland met bossen, weilanden, akkers, bloembollenvelden en duingebieden. Deze natuurschoon wordt bovendien afgewisseld met pittoreske dorpjes waar nog een authentieke Noord-Hollandse sfeer hangt.

Ecomare

Als je op Texel bent, moet je zeker een bezoekje brengen aan Ecomare. Ecomare is een natuurcentrum waar je veel kunt leren over de flora en fauna van het Waddengebied. In Ecomare worden daarnaast zeehonden en vogels opgevangen. Als klap op de vuurpijl kun je er nog genieten van een groot aquarium met daarin verschillende vissoorten.