Veel Duitse toeristen in Julianadorp aan Zee!

Als je in Julianadorp aan Zee rondrijdt of rondwandelt valt direct op dat het leeuwendeel van de auto’s een witte kentekenplaat heeft en dus uit Duitsland afkomstig is. Een Duitse afkomst is ook direct op te tekenen als je gesprekjes opvangt, er wordt namelijk veel Duits gesproken in Julianadorp aan Zee.

Aangetrokken tot de zee

Dat is natuurlijk allemaal niet zo verwonderlijk. Ieder mens voelt zich aangetrokken tot de zee, het heeft iets magisch. Het wekt een uniek gevoel op. Voor alle Nederlanders ligt de kust binnen een aanvaardbare afstand, maximaal een uurtje rijden. Voor Duitsers daarentegen is dat een heel ander verhaal.

Twee kusten

De Duitsers bezitten twee kusten: Noordzeekust en Oostzeekust. Maar Duitsland is een groot land, een land waar bijna eenentachtig miljoen mensen wonen. Voor veel Duitsers is een bezoekje aan hun Noordzeekust of aan hun Oostzeekust derhalve geen autoritje van slechts één uurtje.

Noordrijn-Westfalen

Neem bijvoorbeeld de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Noordrijn-Westfalen is niet de grootste deelstad van Duitsland, maar er wonen wel de meeste Duitsers van het land. Bijna achttien miljoen! Noordrijn-Westfalen grenst onder andere aan Nederland en telt een paar grote steden zoals Düsseldorf en Keulen.

Kortere reistijd

Als de inwoners van Noordrijn-Westfalen op een zomerse dag verkoeling willen zoeken in de Noordzee, kunnen ze beter naar de Nederlandse Noordzeekust rijden dan naar de Duitse. De reistijd is beduidend lager. De Nederlandse Noordzeekust is ook veel mooier dan de Duitse. De vaderlandse Noordzeekust wordt namelijk opgesierd met prachtige duinen, bossen, heidevelden, et cetera. In Duitsland is dat allemaal veel minder aanwezig!