Vakantiewoningen in Julianadorp aan Zee!

Iedereen die een mooie zon- en strandvakantie in Nederland wil hebben, kan bijvoorbeeld zijn of haar vizier richten op Julianadorp aan Zee. Dit plaatsje in de Kop van Noord-Holland telt de meeste zonuren per jaar van heel Nederland. Julianadorp aan Zee is verreweg de populairste badplaats van de Noorderkop en verwelkomt jaarlijks één miljoen badgasten. Een groot deel van de toeristen komt overigens uit Duitsland. Voor veel oosterburen is de Noordzeekust van Nederland dichter bij hun huis dan de Duitse Noordzeekust.

Accommodaties

In de loop van de tijd is de accommodatie-capaciteit enorm opgeschaald in Julianadorp aan Zee. Tegenwoordig kun je kiezen uit honderden vakantiewoningen/vakantiehuizen/vakantiehuisjes/vakantiebungalows, negentig strandhuisjes, talloze appartementen en diverse campings die het kustplaatsje rijk is.

Vakantiehuizen

De vakantiehuizen die in Julianadorp aan Zee beschikbaar zijn, zijn in twee groepen te verdelen. Enerzijds de vakantiewoningen die op de vakantieparken zijn gesitueerd. In Julianadorp aan Zee zijn maar liefst acht verschillende vakantieparken opgetrokken. Sommige van deze parken zijn heel groot en zijn van alle gemakken voorzien. Hier vind je tennisbanen, zwembaden, golfbanen, restaurants, midgetgolfbanen, kinderboerderijen, et cetera. De lijst van mogelijkheden is schier oneindig. Andere vakantieparken zijn veel kleiner; rustzoekers vinden hier hun plaats. In Julianadorp aan Zee en in Julianadorp zelf kun je ook vakantiehuizen huren die niet op de parken zijn gelegen. Vaak zijn deze vakantiehuisjes in particuliere handen en worden door de huiseigenaren zelf verhuurd of men besteed de verhuur uit aan speciale verhuurbedrijven.

Strandhuisjes

Als je echt op een unieke manier je vakantie in Julianadorp aan Zee wil doorbrengen, moet je een strandhuisje huren. Op het strand van Julianadorp aan Zee zijn negentig luxe strandhuisjes opgetrokken. Er is in Nederland nauwelijks een mooiere locatie te bedenken dan het Noordzeestrand. Normaal is het verboden om op het strand te slapen, maar dankzij de strandhuisjes kun je deze droom toch laten uitkomen; een ervaring die je nooit meer zult vergeten.

De strandhuisjes zijn van alle gemakken voorzien; tv, internet, keuken, wasmachine, et cetera. Maar naast deze luxe is het natuurlijk uitzonderlijk dat je midden in de natuur bent; het Noordzeekustlandschap van Nederland. Je bent getuige van de opkomende en de weer neergaande zon. Je hoort het geruis van de zee als je in bed ligt. Je ziet ontelbaar veel kust- en zeevogels die in het gebied rondfladderen. En met een beetje geluk, kijk je recht in de ogen van zeehonden die voorbij zwemmen. In de zomer is het meestal loeidruk op de wegen richting het strand. Mensen staan vaak uren in de file om uiteindelijk verkoeling te vinden in het Noordzeewater. Als je in een strandhuisje zit heb je hier natuurlijk allemaal geen last van, je bent immers al op het strand!

Appartementen

Sommige vakantiegangers kruipen het liefst in een appartement als ze op vakantie zijn. Op de vakantieparken van Julianadorp aan Zee zijn talloze appartementen te huur. Dit kunnen tweepersoons-appartementen zijn, maar ook vakantieappartementen voor meerdere personen. De appartementen hebben vaak fraaie vergezichten op de duinen en op het polderlandschap waarin Julianadorp aan Zee is gelegen.

Campings

Voor veel mensen bestaat de ultieme vakantie uit kamperen. Lekker een tentje opzetten, of in een caravan of campertje kruipen. In Julianadorp aan Zee zijn verschillende mogelijkheden om te kamperen. Sommige campings liggen net achter de duinen en zijn dus op loopafstand van het Noordzeestrand.