Vakantiehuizen in Julianadorp aan Zee!

Julianadorp aan Zee is de populairste badplaats van de Kop van Noord-Holland. Dat heeft verschillende redenen. Het badplaatsje heeft de meeste zonuren van Nederland, het strand is breed en schoon, de omgeving van duinen en bossen is aantrekkelijk en er is een ruime en gevarieerde keuze aan accommodaties. Jaarlijks weten derhalve meer dan 1 miljoen mensen het badplaatsje te vinden, waarbij een groot deel afkomstig is uit Duitsland. De Noordzeekust van Nederland is voor veel oosterburen dichter bij huis dan hun eigen Noordzeekust.

Accommodatie-capaciteit

Om al die toeristen op te vangen en een mooie vakantie te bezorgen is de accommodatie-capaciteit de laatste decennia flink opgeschaald. Toeristen kunnen tegenwoordig kiezen uit honderden vakantiebungalows/vakantiehuisjes/vakantiehuizen/vakantiewoningen, diverse campings, talloze appartementen en negentig strandhuisjes die in Julianadorp aan Zee beschikbaar zijn.

Vakantiehuizen

Het toeristische deel van Julianadorp wordt aangeduid als Julianadorp aan Zee. Het is het deel van het dorp dat net achter de duinen begint en waar zich de vakantieparken ophouden. Julianadorp aan Zee telt maar liefst acht verschillende vakantieparken/vakantiefamilieparken.

Deze parken zijn onderling heel verschillend. Sommige parken zijn ideaal voor (kleine) kinderen en bezitten zandbakken, golfbanen, tennisbanen, kinderboerderijen, zwembaden, midgetgolfbanen, jeu-de boulesbanen en talloze andere faciliteiten. Andere parken daarentegen zijn veel kleinschaliger opgezet; mensen die van rust houden, vinden hier hun plaats.

Daarnaast kun je in Julianadorp aan Zee ook vakantiehuizen boeken die niet op de vakantieparken gelegen zijn. De verhuur van deze particuliere vakantiewoningen verloopt via de eigenaren zelf of wordt uitbesteed aan speciale vakantiehuis-verhuurbedrijven.

Strandhuisjes

Het absolute klapstuk van de accommodatiemogelijkheden in Julianadorp aan Zee vormen de zogenaamde strandhuisjes. Het strand van het kustplaatsje wordt gedurende het zomerseizoen opgesierd met een negentigtal luxe strandhuisjes. 

Om te kunnen én mogen overnachten op het Noordzeestrand is een onvergetelijke ervaring die zijn weerga niet kent. Normaal is het niet toegestaan om het strand te overnachten, het is in Nederland nergens toegestaan om te wildkamperen, ook niet op het strand. De strandhuisjes van Julianadorp aan Zee daarentegen bieden de unieke kans om daadwerkelijk op het strand te kunnen overnachten, overigens in een fantasche mooi strandhuisje.

In de strandhuisjes hoef je niets van luxe te missen. Ze zijn uitgerust met tv, draadloos internet, keuken, wasmachine, et cetera. Los van het feit dat de strandhuisjes luxe zijn, is de omgeving waarin ze staan natuurlijk adembenemend fraai. Wat is er nou mooier om 24 uur per dag in het Noordzeekustlandschap van Nederland te bivakkeren. Je bent dan getuige van het mooie avondrood van de zon dat zijn weerspiegeling vindt in het Noordzeewater. Je bent getuige van het geruis van de zee waardoor je ’s avonds zacht in slaap dommelt. En met een beetje geluk ben je zelfs getuige van zeehonden die voorbij zwemmen richting de Noordzee en of de Waddenzee.

Appartementen

Naast de vakantiehuizen en strandhuisjes kun je er ook voor kiezen om een appartement te boeken voor een verblijf in Julianadorp aan Zee. In het kustplaatsje zijn talloze vakantieappartementen te huur; dat kunnen appartementen zijn voor twee personen, maar ook voor meerdere personen. Vaak zijn de appartement-complexen op grandioze locaties gesitueerd met mooie uitzichten op het polder- en duinlandschap waarmee het dorp gezegend is.

Campings

Kamperen is voor veel mensen de ultieme vakantiebeleving. Deze vakantiegangers zweren bij tentjes, caravans en campers. In Julianadorp aan Zee is dit allemaal mogelijk, je kunt er zelfs kamperen bij de boer. Er zijn volop campings in Julianadorp aan Zee te vinden.