Vakantiehuisjes voor mindervaliden in Julianadorp!

Mindervaliden oftewel mensen met een lichamelijke beperking kunnen ook prima hun vakantie vieren in Julianadorp aan Zee. De grote vakantieparken (Landal Beach Resort Ooghduyne en Bungalowpark Strandslag Juliana) van het Noord-Hollandse kustplaatsje bezitten namelijk verschillende vakantieaccommodaties (appartementen, huisjes en strandhuisjes) met voorzieningen voor mensen met een lichamelijke beperking. Hierbij moet je dan onder andere denken aan het ontbreken van drempels, rolstoelvriendelijkheid, gelijkvloerse ruimtes, aangepast sanitair en brede gangen. Je zou derhalve kunnen zeggen dat de genoemde parken mindervalidenvriendelijk zijn.

Campings

Julianadorp aan Zee kent ook verschillende campings die voorzieningen hebben voor mensen met een lichamelijke beperking. Zo heeft camping ’t Noorder Sandt een zwembad dat uitgerust is met een zwembadlift, douchebrancards en sanitaire voorzieningen voor mindervaliden.

Strandrolstoel

Strandliefhebbers die rolstoelgebonden zijn kunnen ook naar het strand van Julianadorp aan Zee. De strandopgangen van het mooie badplaatsje zijn volledig verhard en derhalve goed berijdbaar voor rolstoelen. Als je via Strandslag Juliandorp op het strand komt, zie je op het strand strandpaviljoen Paal6 liggen. Bij Paal6 is een strandrolstoel beschikbaar. Het is wel aanbevelenswaardig om deze strandrolstoel tijdig van tevoren te reserveren.

Strandhuisjes

Een strandrolstoel is uitgerust met ballonachtige, grote wielen die niet wegzaken in het losse zand. Via een strandrolstoel kunnen mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel zich toch gemakkelijk op het zandstrand verplaatsen. Gelukkig zijn ook de meeste restaurants in Julianadorp aan Zee eenvoudig toegankelijk voor mindervalide mensen en hebben ook parkeerplaatsen voor mindervaliden. Naast Paal6 heeft Julianadorp aan Zee nog een strandpaviljoen. Op het strand staan verder ook nog de beroemde strandhuisjes van Julianadorp aan Zee. Het is uiteraard een feest om hier je vakantie te mogen doorbrengen.