Unieke strandhuisjes kopen in Julianadorp!

De totale lengte van de Noordzeekustlijn bedraagt 353 kilometer! Ons kikkerlandje heeft dus een Noordzeestrand met een lengte van 353 kilometer. Vroeger was het strand enkel en alleen het domein van de natuur en lieten de mensen er geen sporen na. Die tijd is (helaas) voorbij. Op het strand is al veel gebouwd en gaat in de toekomst nog veel meer gebouwd worden. Een vertrouwd beeld zijn de strandpaviljoens. Nederland kent ongeveer dertig badplaatsen en ieder van deze badplaatsen telt een aantal strandpaviljoens. Strandpaviljoens zijn tegenwoordig hippe restaurants geworden, waar je heerlijk kunt eten en drinken onderwijl je van een fantastisch uitzicht kunt genieten.

Strandhuisjes

Strandhuisjes zijn andere bouwsels die direct met het strand worden geassocieerd. Strandhuisjes zijn een soort opberghokken voor de strandgasten waar kleding, stoeltjes, emmertjes, schepjes en windschermen kunnen worden opgeslagen. Vaak zijn de strandhuisjes in mooie pastelkleuren geschilderd.

Strandslaaphuisjes

De allernieuwste bouwrage op het strand zijn echter de strandslaaphuisjes! Strandslaaphuisjes zijn vakantiewoningen die het voorrecht genieten om in het allermooiste natuurgebied van Nederland te mogen bivakkeren, namelijk het stand en de duinen.

Julianadorp aan Zee

Tegenwoordig schieten langs de gehele Noordzeekust de strandslaaphuisjes als paddenstoelen uit het strandzand. De aller-beroemdste en meest luxe strandslaaphuisjes van ons landje zijn te vinden in de Kop van Noord-Holland. Op het strand van Julianadorp aan Zee worden ieder jaar van april tot en met oktober maar liefst negentig strandslaaphuisjes gebouwd. Na oktober worden ze weer afgebroken en opgeslagen in een enorme bloembollenschuur in de omgeving, om aan het begin van het voorjaar weer opgebouwd te worden op het strand.

Landal Beach Resort Oogduyne

Het verhuur van de strandslaaphuisjes van Julianadorp aan Zee ligt in handen van het Landal Beach Resort Oogduyne. Heel af en toe worden er strandslaaphuisjes te koop aangeboden en komt de ultieme droom voor een handjevol mensen uit: eigenaar worden van een strandslaaphuisje!