Unieke strandhuisjes in Julianadorp aan Zee!

Overnachten in één van strandhuisjes van Julianadorp aan Zee is een unieke ervaring die je je hele leven bijblijft. Als het einde van een zomerse dag nadert op het strand van Julianadorp aan Zee, pakken de meeste strandgasten hun boeltje bij elkaar en beginnen aan de terugreis door de duinen; op weg naar de hun auto’s om uiteindelijk weer met frisse tegenzin naar huis te moeten rijden.

Strandhuisjes

Dat geldt voor de meeste strandgasten, maar niet voor iedereen! De uitverkorenen hoeven de reis niet naar huis te maken, hun vakantiewoning staat op het strand: de beroemde strandhuisjes van Julianadorp aan Zee! En met deze strandhuisjes worden geen gewone strandhuisjes bedoeld, waar je veilig je spulletjes kunt opbergen voor de volgende stranddag, maar zogenaamde slaapstrandhuisjes waarin je ook, zoals de naam impliceert kunt slapen.

Wildkamperen

Normaal is het verboden om op het strand te slapen. Je mag ’s nachts geen tentje opzetten om daarin te pitten: dat wordt beschouwd als wildkamperen en is in Nederland niet toegestaan. Overigens is het in de meeste Europese landen verboden om te wildkamperen of vrijkamperen. De belangrijkste reden voor het verbod is dat sommige windkampeerders te veel rotzooi achterlaten. In Finland, Noorwegen, Zweden, Schotland, Noord-Ierland en Turkije is het wel toegestaan om wild te kamperen. Evenals in delen van Engeland, Wales en Tsjechië.

Heel praktisch

In Nederland heeft de overheid wel verschillende plekken in de natuur aangewezen waar je mag wildkamperen, het zogenaamde paalkamperen. Maar goed, terug naar de strandhuisjes van Julianadorp aan Zee. Naast het feit dat het natuurlijk heel praktisch is om een strandhuisje te huren tijdens de vakantie, je hoeft niet iedere dag met spullen te zeulen, is het ook nog eens een unieke ervaring: je verblijft midden in de natuur waar je onderhevig bent aan de elementen.

Duinen en zee

Als je in een strandhuisje zit en je kijkt naar achteren ben je getuige van het duinlandschap met alle denkbare kleuren en vormen. Kijk je naar voren dan zie je de zee, een zee die geen seconde hetzelfde is. Het water kan vlak zijn, maar de golven kunnen ook metershoog zijn.

Het weer

En dan nog het weer. Het weer is ook geen seconde hetzelfde. De ene dag schijnt de zon, terwijl de andere dag hij zich verschuilt achter de wolken. Wolken die de ene dag het water ophouden, maar de andere dag de aarde trakteren op regen. Op het strand is deze wisselwerking tussen de elementen optimaal te volgen; je zit er als het ware middenin!

Landal Beach Resort Ooghduyne

Als je in een strandhuisje bivakkeert, kun je een etmaal lang genieten van comfort, natuur en de elementen. Een unieke ervaring! Slapen in een strandhuisje kan alleen in de periode van april tot en met oktober. In de winter worden ze afgebroken en in een grote loods van een bollenboer opgeslagen, om in april weer te worden opgebouwd op het strand. Feitelijk hetzelfde principe dat gehanteerd wordt bij de meeste strandpaviljoenen die gelegen zijn aan de Noordzeekust. De strandhuisjes van Julianadorp aan Zee behoren tot het Landal Beach Resort Ooghduyne.