Uitstekende sanitaire voorzieningen op het strand van Julianadorp!

De lengte van het strand van Julianadorp aan Zee is iets waarmee Julianadorp aan Zee zich onderscheidt met de andere vaderlandse badplaatsen. De lengte van het strand van het badplaatsje aan de Noord-Hollandse kust is namelijk maar liefst 4 kilometer! Zo’n lang en groot strand heeft uiteraard legio voordelen. Er is namelijk ruimte genoeg voor iedereen en voelt het dus nooit druk aan! Op het strand van Julianadorp aan Zee zal het derhalve nooit zwart zien van de mensen!

Niet breed

Het strand van Julianadorp aan Zee wordt van het plaatsje zelf gescheiden door een duinenrij. De duinen vormen de belangrijkste verdedigingslinie tegen de bij tijd en wijle ontstuimige Noordzee. Bij Julianadorp aan Zee zijn de duinen niet zo heel erg breed, ongeveer 100 meter. Bij de meeste kustplaatsen is de duinenrij veel breder. De breedste duinenrij van Nederland bevindt zich in Schoorl. Om vanaf het centrum van Schoorl op het strand van Schoorl aan Zee te komen, moet maar liefst 5 kilometer duinen overbrugd worden!

Strandslagen

De duinenrij van Julianadorp aan Zee wordt doorkliefd met vier paden die het mogelijk maken om op het strand te geraken. Strandslag Julianadorp is de belangrijkste strandopgang van het plaatsje, gevolgd door Strandslag De Zandloper. Als je middels deze strandslagen op het strand van Julianadorp aan Zee geraakt, kom je ook oog in oog te staan met de twee strandpaviljoens die zich op het strand bevinden. De strandpaviljoens zijn de plekken waar je heerlijk kunt eten en drinken en waar bovendien sanitaire voorzieningen oftewel toiletten aanwezig zijn.

Strandpaviljoen

Het is heelijk om in een strandpaviljoen te bivakkeren. Onder het genot van een lekker hapje en drankje is het vervolgens super genieten van een fantastisch uitzicht! Want zeg nou eens eerlijk; wie kan er nou niet genieten van de zee, het strand en de duinen!