Twee oplaadpunten voor elektrische auto’s in Julianadorp!

Iedereen die in het bezit is van een elektrische auto, kan met een gerust hart naar Julianadorp aan Zee togen. In het fraaie kustplaatsje aan de Noordzee kan elektriciteit worden getankt aan de Zanddijk 225 en het Noorder Sandt 41. Het is wel belangrijk om te weten dat het oplaadpunt aan het Noorder Sandt alleen maar bedoeld is voor de mensen die op de camping verblijven. Het oplaadpunt aan de Zanddijk daarentegen is voor iedereen toegankelijk.

Elektrische plug-in-voertuigen

Tegenwoordig rijden er steeds meer elektrische plug-in-voertuigen over de Nederlandse wegen. Het is daarom dat de oplaadpunten oftewel laadpalen in het leven zijn geroepen. Langzaam zullen zij de tankstations voor voertuigen die op fossiele brandstoffen rijden, gaan verdrijven.

Lichtnet

De oplaadpalen tanken energie van het lichtnet. Middels een tankslag, die voorzien is van een stekker, wordt er contact gemaakt met het te laden voertuig. Uiteraard is er een betaalsysteem aanwezig bij de openbare oplaadpalen die in Nederland staan. Als je met een elektrische auto gaat tanken, moet je hem nooit helemaal volladen. Het eerste deel van de accu laadt namelijk veel sneller dan het laatste deel.

Snellaadpalen

Zoals gezegd komen er in ons land steeds meer oplaadpunten voor auto’s bij. Het zijn voornamelijk huizen, plekken waar gewerkt wordt, autosnelwegen en locaties waar gewinkeld wordt waar de oplaadpalen zijn te vinden. Bovendien zijn de laatste tijd de zogenaamde snellaadpalen meer en meer in opmars. Snellaadpalen tanken, zoals de naam al doet vermoeden, razendsnel. Er zijn maar 30 minuten nodig om een auto voldoende energie te geven om weer te kunnen rijden.