Strandspullen kopen in Julianadorp aan Zee!

Als je op een zomerse dag op het strand van Julianadorp aan Zee aan het relaxen bent, zie je daar heel veel activiteiten. Kinderen zijn zandkastelen aan het bouwen en lopen met emmertjes en visnetjes over het strand heen. Andere badgasten zitten lekker uit de wind middels een windscherm. Er zijn ook mensen die een vlieger oplaten en dus fijn aan het vliegeren zijn. Al deze fun-spulletjes zijn in Julianadorp aan Zee te koop in de verschillende winkels van het Noord-Hollandse badplaatsje. Naast het plezier op het strand kun je ook genieten van de flora en fauna die het dorpje te bieden heeft. Een mooie vertegenwoordiger van de fauna is de brilduiker.

Brilduiker

De brilduiker ressorteert onder de zogenaamde eenden, ganzen en zwanen. Als je naar de wang van de brilduiker kijkt, zie je dat daar een witte vlek op zit. Als de brilduiker gaat vliegen, valt het op dat de vleugels een fluitend geluid produceren. 

Het verenpak van de mannetjes brilduikers is heel anders dan het verenpak van de vrouwtjes brilduikers. De dame is onopvallend en de heer is opvallend. Gedurende de winter is de heer zwart en wit.

De brilduiker komt voor in Azië, Europa en Noord-Amerika. Als het beest wil gaan broeden, zoekt het een bos op. Een bos waar zich meren en rivieren bevinden. De volgende opdracht is om dan een holle boom te vinden voor het bouwen van een nest.  Oude nesten van zwarte spechten worden daarvoor meestal gebruikt.