Strandslaaphuisjes op het strand van Kamperland te Noord-Beveland!

Ons kikkerlandje is in het bezit van een zee; de Noordzee. Daarnaast heeft Nederland ook een Waddenzee én is het de trotse eigenaar van de Zeeuwse Delta’s! Voor ons is dat allemaal erg vanzelfsprekend, maar er zijn ook heel veel Europese landen waarvoor dat helemaal niet vanzelfsprekend is. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de Alpenlanden Zwitserland en Oostenrijk.

Sea-locked-countries

Zwitsers en Oostenrijkers kunnen genieten van mooie bergen, maar als zij een frisse neus willen halen aan zee, zijn zij genoodzaakt om de grens over te trekken. Landen die niet in het bezit zijn van een zee, worden ‘Sea-locked-countries’ genoemd. Met andere woorden; zij grenzen niet aan de zee. 

Verkoelende Noordzee

Nederlanders hebben in dat opzicht veel geluk. Als de zon hoog aan de hemel staat te beuken en wij Nederlanders gaan gebukt onder hoge temperaturen, kunnen we in de auto springen en koers zetten naar de verkoelende Noordzee. Als we dan aankomen op het strand, valt tegenwoordig iets op!

Strandhuisjes

Op het strand staan namelijk strandhuisjes! Vakantiehuisjes waar je mag bivakkeren en waar het is toegestaan om te logeren. Deze strandhuisjes zijn te vinden op het Sophiastrand aan de Westerschelde bij het vakantieplaatsje Kamperland. Deze strandhuisjes worden beheerd door het Roompot Beach Resort. Strandhuisjes zijn ook te vinden op het Noordzeestrand van Julianadorp aan Zee. De uitbater van deze strandhuisjes is het Landal Beach Resort Oogduyne. Standhuisjes hebben in de volksmond veel verschillende namen zoals strandslaaphuisjes, slaapstrandhuisjes en beach houses.