Strandjutten op het strand van Julianadorp aan Zee!

Als de storm over de Noordzee raast, gaat bij de strandjutters het juttersbloed harder stromen. Als het stormt op zee komt het voor dat scheepsladingen overboord slaan. Vroeger kwam dat nog veel vaker voor. Tegenwoordig wordt de meeste scheepslading via zeecontainers vervoerd. Op sommige zeeschepen worden zelfs tienduizenden zeecontainers geladen. Het komt heden ten dage niet zo vaak voor dat zeecontainers overboord slaan als gevolg van zwaar weer.

Julianadorp aan Zee

Als er toch lading overboord slaat, komt het in de zee terecht en uiteindelijk spoelen de spullen aan op de Noordzeestranden. Oók op het strand van Julianadorp aan Zee. Vanaf dat moment komen de jutters op het strand en hopen iets te vinden van waarde. Vaak moet je dan denken aan mooie stukken hout. Officieel is strandjutten verboden. Alles wat je op het strand van Julianadorp aan Zee vindt, moet je bij de autoriteiten afgeven. Heel af en toe lees je in kranten dat er drugs aanspoelt op het strand. Vaak zijn dat plastic zakjes met cocaïne of wiet.

Modernste communicatiemiddelen

Het is natuurlijk veel belangrijker dat gedurende zwaar weer het leven van de bemanning van de zeeschepen niet in gevaar komt. Uiteraard bezitten zeeschepen tegenwoordig de modernste communicatiemiddelen. Daarnaast kunnen zij vertrouwen op vuurtorens die al eeuwenlang langs de vaderlandse kust staan opgesteld. Als het dan toch fout gaan, zijn er gelukkig heel veel reddingsdiensten op de Noordzee; zoals de kustwacht. Zij bezitten veel middelen om bemanningen van zeeschepen te evacueren en in veiligheid te brengen!