Strandhuisje boeken in Julianadorp!

Julianadorp aan Zee is in het bezit van de beroemdste strandhuisjes oftewel strandslaaphuisjes van Nederland; maar liefst negentig stuks. Deze futuristisch ogende strandhuisjes zijn te boeken via het Landal Beach Resort Oogduyne. 

Zeehonden

Als je vóór of in het strandhuisje van Julianadorp aan Zee zit, hoef je jezelf geen moment te vervelen. Er is namelijk van alles te zien, zoals zeehonden. In Nederland laten zeehonden zich voornamelijk zien in de Waddenzee en Zeeuwse delta, maar daarnaast zijn ze ook bij tijd en wijle te spotten langs de hele Noordzeekust! Dus óók die van Julianadorp aan Zee. In Nederland leven twee soorten zeehonden: de gewone zeehond en grijze zeehond.

Gewone zeehond

De vacht van de gewone zeehond kan verschillende kleuren hebben: grijs, donkerbruin of zwart. Bovendien heeft het leeuwendeel van de gewone zeehonden donkere vlekken. De gewone zeehond heeft een kleine, afgeronde kop. In verhouding tot het lichaam heeft het beest een kleine kop. De gewone zeehond heeft gesloten neusgaten die een V-vorm bezitten.

Lang en zwaar

De gewone zeehond is een lang en zwaar beest. Zoals bij zoveel diersoorten, zijn de vrouwtjes kleiner dan de mannetjes. De mannetjes gewone zeehonden hebben een lengte die varieert tussen de 130 en 195 centimeter, bij de vrouwtjes gewone zeehonden schommelt de lengte tussen de 120 en 156 centimeter. Het gewicht van de gewone zeehonden is óók indrukwekkend, die ligt namelijk tussen de 45 en 130 kilogram!

Veel littekens

Wat verder opvalt, is dat zowel de mannetjes als vrouwtjes vaak veel littekens op hun nek hebben. De littekens bij de vrouwtjes worden veroorzaakt door de mannetjes. Tijdens de paring hebben zij de gewoonte om in de nek van de vrouwtjes te bijten!