Spotgoedkoop strandhuisje boeken in Julianadorp!

Langs de hele vaderlandse Noordzeekust doemen ze tegenwoordig op: strandhuisjes oftewel strandslaaphuisjes. De aller-beroemdste strandhuisjes zijn te vinden op het strand van het Noord-Hollandse kustplaatsje Julianadorp aan Zee. Op dit strand staan geen vijf of tien, maar negentig strandhuisjes! Het boeken van deze strandhuisjes verloopt via het Landal Beach Resort Oogduyne. De prijzen van de strandhuisjes verschillen: in het hoogseizoen zijn ze hoog, maar in het naseizoen, duikt de prijs aanzienlijk!

Drie soorten zeezoogdieren

Als je in een strandhuisjes logeert, ligt de Noordzee letterlijk aan je voeten. Overdag is het strand het domein van mensen, maar aan het einde van de dag nemen dieren het duinlandschap weer over! Vanuit de strandhuisjes van Julianadorp aan Zee zijn verschillende dieren te spotten. Uiteraard veel vogelsoorten, maar ook zoogdieren. Zeezoogdieren welteverstaan! In het Nederlandse deel van de Noordzee leven namelijk drie soorten zeezoogdieren: zeehonden, bruinvissen en witsnuitdolfijnen.

Zeehonden

De gewone zeehond en grijze zeehond zijn de twee zeehondsoorten die zich in de vaderlandse territoriale wateren laten zien! De gewone zeehond komt voornamelijk voor in de Waddenzee en Zeeuwse delta, maar daarnaast kan hij langs de gehele Nederlandse Noordzeekust opduiken. Dus óók voor die van Julianadorp aan Zee!

Over het algemeen zijn gewone zeehonden zeer honkvast. Als ze willen rusten, keren ze meestal terug naar dezelfde rustplaats. Maar er zijn ook exemplaren bij die rondzwerven en voor langere tijden wegblijven! De periode dat de gewone zeehond actief is, valt samen met de getijden. Ze jagen tijdens vloed en ze rusten gedurende eb. Op het moment dat de zandbanken tijdens eb droog komen te liggen, rusten de gewone zeehonden zogezegd uit!