Speciale paasvakantie kortingen Julianadorp!

Het hele jaar is het interessant om in Julianadorp aan Zee te verblijven, maar gedurende de meivakantie oftewel paasvakantie is het om verschillende redenen extra aantrekkelijk om naar het kustplaatsje te togen. Op de eerste plaats stunten dan vaak de grote familievakantieparken zoals Hogenboom Strandslag Juliana en Landal Beach Resort Ooghduyne met Paasvakantie kortingen op de vakantieaccommodaties (vakantiehuisjes, strandhuisjes en vakantieappartementen) die zij aanbieden. Op de tweede plaats komen rond Pasen in de Kop van Noord-Holland miljoenen en nog eens miljoenen bloembollen tot bloei; een magistraal gezicht!

Grootste bollenstreek van Nederland

Als je in Nederland, of ergens anders in de wereld, een bloembol koopt, is de kans bijzonder groot dat deze bloembol uit de omgeving van Julianadorp aan Zee komt. Julianadorp aan Zee maakt namelijk onderdeel uit van het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld! Dit gebied wordt de zogenaamde Noordelijke Bollenstreek genoemd. Er is ook nog een andere streek in Nederland waar veel bloembollen worden gekweekt, dit wordt de Zuidelijke Bollenstreek genoemd en bevindt zich in de buurt van Lisse en Hillegom.

Zintuigen

Als de bloembollen in april en mei gaan bloeien, worden de zintuigen op een geweldige manier getrakteerd. Tientallen verschillende soorten bloemen komen dan tot bloei in de meest fantastische kleuren. De mooiste kleuren blauw, geel, paars, lila, rood en oranje bereiken dat het oog. Maar het is niet alleen een feest voor het oog, ook het reukzintuig maakt vreugdedansjes van plezier. Het landschap is wekenlang geparfumeerd met heerlijke natuurlijke geurtjes. Het spreekt voor zich dat het een groot feest is om hier doorheen te wandelen of te fietsen. In de tijd dat de bloembollen tot bloei komen, worden er ook veel feesten in de streek georganiseerd.