Speciale paasvakantie aanbiedingen Julianadorp!

Gedurende de paasvakantie oftewel meivakantie is het heerlijk vertoeven in Julianadorp aan Zee. Tijdens deze tijd zijn er vaak aanbiedingen van de grote vakantieparken (Landal Beach Resort Ooghduyne en Hogenboom Strandslag Juliana) te scoren. In de maand april kan het al heel erg aangenaam weer zijn waardoor het een feest is om op het Noordzeestrand te wandelen.

Bloembollen

Er is nog een aantrekkelijke reden om in april Julianadorp aan Zee te bezoeken. Op dat moment begint namelijk het bloembollenseizoen. Julianadorp aan Zee ligt midden in de Koegraspolder. De Koegraspolder, de Zijpe- en Hazepolder en de Anna Paulownapolder vormen samen het grootste aaneengesloten bloembollengebied van de hele wereld. 

Dit gebied wordt de Noordelijke Bollenstreek genoemd. Rondom Lisse en Hillegom ligt ook een heel groot bloembollengebied. Dit gebied wordt logischerwijs de Zuidelijke Bollenstreek genoemd. In de maanden april en mei besluiten miljoenen bloembollen om tot bloei te komen hetgeen een ongekend feest voor het menselijk oog en de neus is.

Zo ver te kunt kijken, zie je dan tulpen, narcissen, blauwe druifjes, hyacinten, krokussen en talloze andere bloemsoorten. Daarnaast is de geur die de bloemen tijdens de bloei afgeven hemels. Het lijkt net alsof de lucht in de Kop van Noord-Holland wekenlang is geparfumeerd met geweldige natuurlijke geurtjes. 

Voor aan de straat van de meeste bloembollenboeren staan gedurende het bloeiseizoen emmers met bloemen die je daar zelf kunt kopen voor heel weinig geld. Het gaat de bollenboeren namelijk om de bloembollen en de bloemen die voor de eerste keer bloeien, zijn afval. Deze bloemen worden er vanaf gesneden waardoor alle energie in de bloembollen gevangen blijft. Deze bloembollen worden uiteindelijk verkocht en komen bij de mensen thuis voor de tweede keer tot bloei!