Slapen in strandhuisje in Julianadorp aan Zee!

Slapen in één van strandhuisjes van Julianadorp aan Zee is een geweldige ervaring die een grote indruk achterlaat. Slaapstrandhuisjes zijn de laatste jaren enorm populair geworden. Langs de hele Nederlandse Noordzeekust schieten ze als paddenstoelen uit ‘het strand’. Op dit moment telt Nederland al meer dan vijfhonderd slaapstrandhuisjes en er zijn plannen om er nog veel meer bij te bouwen.

Grootse kolonie strandhuisjes

Op het strand van Julianadorp aan Zee zijn negentig strandhuisjes opgetrokken. Het Noord-Hollandse dorp bezit daarmee de grootste kolonie strandhuisjes van Nederland. De strandhuisjes staan op het strand van Strandslag Julianadorp, één van de drie strandslagen die het kustdorpje rijk is. De strandhuisjes van Julianadorp aan Zee hebben een futuristisch uiterlijk, met veel ramen en grijze kleuren. Op deze manier gaan ze op een natuurlijke manier op met de omringende natuur. Zeker als het grijs weer is, vallen ze bijna niet op in het duin- en zeelandschap.

Kustwacht

Voor kinderen is een strandhuisje ideaal. Zij kunnen de hele dag zandkastelen bouwen en in de branding spelen. Onderwijl hun ouders vanuit een comfortabele stoel een oogje in het zeil houden. Bovendien is tijdens het zomerseizoen de kustwacht aanwezig op het strand van Julianadorp aan Zee. Het is dus een veilige omgeving voor een strandvakantie!

Meeuwen

Als je op het balkon van een strandhuisje staat, kun je iedere avond van mooie, kleurrijke zonsondergangen genieten. Ook het slapen in een strandhuisje is een waar genot, het geluid van de branding zal fungeren als het meest perfecte slaapliedje! Als je ’s ochtends wakker wordt gemaakt door het prettige geluid van meeuwen en andere zeevogels, kun je direct uit je strandhuisje stappen om na een paar meter de Noordzee in te springen voor een verfrissende duik in het water.

Zeehonden

Met een beetje geluk zwem je dan niet alleen, maar heb je gezelschap van zeehonden! Deze aandoenlijk ogende zeezoogdieren laten zich regelmatig zien voor de kust van Julianadorp aan Zee. Een ervaring die een grote indruk op de mens achterlaat. Sporadisch duiken er ook bruinvissen of witsnuitdolfijnen op, maar dan moet je heel veel geluk hebben!

Geen files

De meeste mensen die naar het strand gaan, moeten aan het einde van de dag weer naar huis, dan staat hen een lange reis voor de boeg. Op zomerse dagen staat het verkeer rondom de kust vaak vast en verzeil je in ellenlange files. In dat opzicht is een strandhuisje natuurlijk ideaal. Je kunt lekker je eigen kostje koken in het huisje op het strand en ook voor een bedje hoef je het strand niet af. Bovendien hoef je de volgende dag helemaal niets van de nieuwe stranddag te missen.

Megaloods

De strandhuisjes van Julianadorp aan Zee staan maar 6 maanden per jaar op het strand: van april tot en met oktober. Buiten deze periode worden ze opgestald in een megaloods van een bollenboer in de omgeving, om in het voorjaar weer te verrijzen op het strand. Ditzelfde lot treft overigens de meeste strandpaviljoens die Noordzeekust rijk is.