Slapen in hooiberghut in Julianadorp!

Als je in Julianadorp aan Zee gaat slapen in een hooiberghut is dat uiteraard een hele bijzondere ervaring. Het is feitelijk een vakantiehuisje in de vorm van een hooiberg. Met name kinderen vinden het geweldig om in een hooiberghut te bivakkeren. Op de verschillende campings van Julianadorp aan Zee is het mogelijk om een hooiberghut te huren voor de vakantie.

Dun bevolkt

Julianadorp aan Zee ligt in de provincie Noord-Holland; helemaal in het noorden. Dit deel van Noord-Holland wordt de Kop van Noord-Holland genoemd oftewel de Noorderkop. Het is een gebied van Nederland dat heel erg dun bevolkt is en daardoor ook zo aantrekkelijk om er vakantie te vieren. Naast het feit dat er niet veel mensen wonen, kenmerkt de Noorderkop zich uiteraard door de aanwezigheid van de duinen, het strand en de Noordzee.

Meun

Een Noordzee die helemaal gevuld is met vissen. Eén van de vissoorten die in de Noordzee leeft, is de meun. Er zijn vier verschillende soorten meulen die in het Nederlandse deel van de Noordzee rondzwemmen: vijfdradige meun, vierdradige meun, driedradige meun en de Noorse meun.

De vijfdradige meun laat zich het meest zien in Nederland. Een andere naam voor de vijfdradige meun is het lompje. De laatste tijd worden er meer en meer vijfdradige meunen in de Noordzee waargenomen en gevangen. 

De vijfdradige meun leeft het liefst op de vlakke bodems van de Noordzee. Daarbij zoekt hij dan bijvoorkeur plantenresten op. Je zult ze vaak in de buurt van strekdammen vinden. Als de temperatuur daalt in de winter, verplaatst de vijfdradige meun zich het liefst naar het ondiepe water.