Slapen in een strandhuisje op het Zeeuwse strand!

Meer dan 35.000 vakantiewoningen zijn er in ons land voor recreatie te huur. Deze vakantiehuisjes staan niet kriskras door het land, maar hebben zich verzameld in vakantieparken. Het aantal vakantieparken in Nederland is met 1.100 groot te noemen, waarbij opvalt dat de meeste vakantieparken zich langs de kust begeven!

Strandhuisjes

Om een vakantiehuisje te huren langs de kust is natuurlijk fantastisch, maar het is nog leuker om een vakantiehuisje op het strand te huren. Slapen op het strand! In Nederland is het niet toegestaan om op het strand een tentje op te zetten. Op het moment dat je dat wel doet, ben je aan het wildkamperen. Gelukkig zijn er in Nederland echter een paar plaatsen op het strand waar strandhuisjes oftewel strandslaaphuisjes staan: Het Zeeuwse Kamperland en het Noord-Hollandse Julianadorp aan Zee. Het hoeft feitelijk geen verder betoog dat slapen op het strand een geweldige ervaring is.

Geen files  

Mensen die een strandhuisjes boeken, gaan een geweldige tijd tegemoet. je bivakkeert dan namelijk midden in de natuur. Uiteraard heeft het nog veel meer voordelen. Je hoeft gedurende de strandvakantie geen reis naar het strand te maken; je bent namelijk al op het strand. Op het moment dat op een zomerse dag het kwik oploopt, wil een groot deel van onze bevolking naar de zee om daar verkoeling te zoeken. Het resultaat daarvan is dat het heel erg druk op de weg gaat worden en dat je dan verzeild raakt in veel fileleed. Gelukkig heb je daar dan niets mee te maken als je al op het strand bent!