Sinterklaas vieren in een vakantiehuisje in Julianadorp!

Het Sinterklaasfeest is één van de hoogtepunten van het Nederlandse kalenderjaar. En daar doet de Zwarte Piet-discussie die de laatste jaren oplaait niets aan af. Voor kleine kinderen die nog in het verhaaltje geloven, zijn het spannende weken. Zij kijken reikhalzend uit naar het heerlijke avondje. Een avond waarop ze pakjes mogen uitpakken! Maar ook de pappa’s en mamma’s genieten van de Sinterklaastijd. De winkels zijn versierd en er hangt een gezellige sfeer. Voor volwassen mensen is zoetjesaan de traditie ontstaan dat men voor elkaar surprises maakt en cadeautjes voor elkaar koopt. 

Vakantiehuisje

De meeste mensen vieren Sinterklaas thuis met kinderen of kleinkinderen. Maar het kan natuurlijk ook heel anders. Je kunt er ook voor kiezen om rond 5 en 6 december een vakantiehuisje te huren ergens in het land om daar Sinterklaas te vieren. Dubbele pret!

Hypnotiserende werking

In Nederland zijn ontelbaar veel vakantiehuisjes te huur op alle denkbare plaatsen. Echter bij het leeuwendeel van de vaderlandse bevolking is de Noordzeekust torenhoog favoriet. En dat is natuurlijk niet voor niets. De duinen, het strand en Noordzee hebben een hypnotiserende werking op mensen. Het is ongekend ontspannend om in zo’n omgeving te bivakkeren! Het aantal kustplaatsjes is in Nederland niet zo hoog, zo’n dertig stuks. Daarbij zijn er uiteraard heel veel verschillen. Zo zijn de badplaatsen van Zuid-Holland erg druk, denk maar eens aan Scheveningen!

Julianadorp aan Zee

Hoe anders is de situatie in Julianadorp aan Zee. Deze kustplaats ligt in de Kop van Noord-Holland en onderscheidt zich op velerlei wijze. Het strand is lang. Het strand is superschoon. Je kunt je auto gratis bij het strand parkeren. Et cetera! In Julianadorp aan Zee zijn verschillende vakantieparken opgetrokken waar je vakantiehuisjes en vakantieappartementen kunt huren. Als je tijdens de Sinterklaastijd een accommodaties huurt op één van de parken, betaal je bovendien niet veel geld. Het is dan namelijk laagseizoen!