Schitterende 5-persoons strandhuisjes in Kijkduin!

Strandhuisjes maken een stormachtige ontwikkeling door, ze zijn razend populair onder mensen die graag aan de Noordzeekust willen recreëren. Dat is uiteraard ook wel logisch, het is een genot om in een vakantiehuisje te bivakkeren dat op het strand staat, waarbij je uitzicht hebt op de Noordzee en waarbij je omringd bent door een duinlandschap. 

Strandhuisjes zijn te vinden op de stranden van Kijkduin, Kamperland en Julianadorp aan Zee. Op het strand van Kijkduin zijn onder andere 5-persoons strandhuisjes te boeken. Als je op het strand bent, geeft dat een gevoel van vrijheid, vrijheid die ook de vogels ervaren die zich ophouden langs de vaderlandse kust. Eén van die vogels is de appelvink.

Appelvink

De appelvink is een zangvogel die ressorteert onder de vinkachtigen. Hij heeft een grootte van 18 centimeter en is in het bezit van een stevige snavel. Deze snavel heeft de vorm van een driehoek en is zo sterk dat hij er zelfs kersenpitten mee kan verpulveren. Ook de kop en hals van het vogeltje zijn zeer dik. Deze onderdelen hebben een geelbruine kleur. De rug en de schouders hebben een andere kleur; warmbruin.

Als je de appelvink wil spotten, moet je vooral hoog in de bomen kijken. Daar houdt hij zich namelijk het liefst op. Het geluid dat de appelvink produceert, lijkt erg op dat van een roodborst. Op het menu van de appelvink staan voornamelijk zaden, bessen, beukennootjes en pitten. Daarnaast is hij ook niet te beroerd om zo nu en dan insecten te versmaden.