Sacramentsdag vieren in Julianadorp aan Zee!

Sacramentsdag is in Duitsland een officiële feestdag waarbij het leeuwendeel van de Duitsers vrij heeft. In Nederland is Sacramentsdag geen officiële feestdag. Sacramentsdag wordt op de tiende dag na Pinksteren gevierd en valt altijd op een donderdag. Als Duitsers de vrijdag na Sacramentsdag een vrije dag nemen, ontstaat een serie van vier vrije dagen met het aansluitende weekend inbegrepen. Dat is een aantrekkelijke periode om een korte vakantie te vieren. Aan de Nederlandse kust bijvoorbeeld!

 

Sacramentsdag Julianadorp aan Zee

 

Julianadorp aan Zee

Als je naar de Nederlandse kust toogt voor een vakantie, is Julianadorp aan Zee geen verkeerde keuze. Julianadorp aan Zee is een van de meest noordelijk gelegen Nederlandse kustplaatsen. Alleen Huisduinen en Den Helder liggen nog een stukje noordelijker. Huisduinen is beroemd om het bezoek dat de Franse keizer Napoleon er ooit aan gaf. Den Helder is dé marinestad van Nederland. Julianadorp aan Zee is de vakantieparkenwijk van Julianadorp. De vakantieparken van Julianadorp aan Zee liggen op steenworp afstand van het Noordzeestrand. Na een korte wandeling door de duinen kom je oog in oog te staan met de prachtige Noordzee!

Het strand van Julianadorp aan Zee is schitterend. Op de eerste plaats valt op dat het strand brandschoon is. Op de tweede plaats zijn de aanpalende duinen van een grote hoogte hetgeen zeer indrukwekkend is. Op de derde plaats staan er op het strand van Julianadorp aan Zee vakantiehuisjes, de zogenaamde strandhuisjes. Het behoeft nauwelijks betoog dat het een geweldige ervaring is om in een strandhuisje te overnachten. Ook voor mensen die van naaktrecreatie houden, is er ruimte op het strand van Julianadorp aan Zee!