Rustigste naaktstrand van Nederland bevindt zich in Julianadorp!

Verreweg het mooiste en rustigste naaktstrand van ons land bevindt zich in het Noord-Hollandse kustplaatsje Julianadorp aan Zee! Als je echt een liefhebber bent van een geweldig mooi én rustig naaktstrand moet je zeker naar de Noordzeekust van Julianadorp aan Zee gaan!

Mekka

Er zijn verschillende redenen aan te voeren waarom het strand van Julianadorp aan Zee zo’n mekka is voor mensen die een naaktstrand verkiezen boven een texielstrand. Zo bevindt het strand (textiel en naaktstrand) van Julianadorp aan Zee zich in een gunstige provincie, namelijk Noord-Holland. Als je de stranden van Noord-Holland vergelijkt die van de andere vaderlandse provincies (Zuid-Holland en Zeeland), zijn ze niet zo druk.

Zwart van de mensen

Als je op een zomerse dag bijvoorbeeld naar het strand van Zandvoort, Scheveningen of Renesse gaat, ziet het er zwart van mensen. Bovendien ligt Julianadorp aan Zee in het noorden van Noord-Holland. Dit deel wordt de Kop van Noord-Holland genoemd. In de Kop van Noord-Holland bevinden zich de rustigste stranden van de hele provincie!

Lang strand

Daarnaast is Julianadorp aan Zee niet in het bezit van één, maar van twee stukken strand waar naakrecreatie oftewel nudisme is toegestaan. Met een lengte van 4 kilometer is het strand van Julianadorp aan Zee enorm lang. Aan de noordkant én aan zuidkant van dit immens grote strand bevinden zich de naaktstranden. Mensen die hier faciliteiten verwachten zoals strandwachten, sanitaire voorzieningen en strandpaviljoens zullen teleurgesteld zijn. Want die zul je hier niet vinden. Dat heeft natuurlijk als voordeel dat het er heel erg rustig is!

Brandschoon

Tot slot is zowel het textielstrand als het naaktstrand van Julianadorp aan Zee superschoon! Het strand van Julianadorp aan Zee staat te boek als het aller-schoonste strand van heel Nederland. Als je op het strand bent, merk je dat ook direct; er is geen rommel of troep op het strand te bekennen!