Rookvrij vakantiehuis of appartement in Julianadorp!

Als niet-rokers op vakantie gaan, willen zij doorgaans een vakantiehuis of appartement boeken waarin niet gerookt is. Accommodaties waarin gerookt is blijven namelijk altijd naar de geur van sigaretten of sigaren reuken. Sigaretten- en sigarenlucht trekt overal in en gaat nimmer helemaal weg. Meubelen, deuren, muren, gordijnen, vitrages verkleuren door de rook en blijven naar sigaretten en sigaren ruiken.

Vakantieparken 

In Julianadorp aan Zee zijn gelukkig twee vakantieparken (Hogenboom Strandslag Juliana en Landal Beach Resort Ooghduyne) waar accommodaties zijn te boeken die niet aan rokers worden verhuurd. In deze accommodaties geldt een rookverbod. Ideaal voor niet-rokers dus!

Zilte zeelucht

Overigens, als je van een frisse lucht houdt, kom je in Julianadorp aan Zee prima aan je trekken. Wat de windrichting ook moge zijn, de lucht is immer zuiver. Als de wind vanaf de Noordzee over het kustplaatsje waait, hangt er een zuivere zilte zeelucht in Julianadorp aan Zee. Als de wind van land komt is hij ook zuiver. Waarom? Omdat in de Kop van Noord-Holland geen zware industrie is! Julianadorp aan Zee ligt centraal in een polderlandschap.

Bloembollen

Als je in de maanden april en mei naar Julianadorp aan Zee toogt, is het helemaal een feest. Dat is namelijk de tijd dat miljoenen bloembollen in de Noordkop in bloei staan. Het landschap is dan 2 maanden geparfumeerd met heerlijke natuurlijke geuren. Naast de overheerlijke geur, zijn ook de kleuren van de tulpen, narcissen, krokussen en talloze andere bolgewassen zeer indrukwekkend. Het is zeer aanbevelenswaardig om daar doorheen te fietsen of wandelen. Rond die tijd worden er ook veel feesten in de streek georganiseerd om het bloeien van de bollen te vieren!