Recreatiewoningen kopen in Julianadorp aan Zee!

Als je de eigenaar bent van een recreatiewoning (vakantiehuis, vakantieappartement, strandhuisje, et cetera) in Julianadorp aan Zee, ben je een gezegend mens. In het Noord-Hollandse kustplaatsje zijn veel recreatiewoningen te koop. Daarnaast kun je in de badplaats ook veel recreatiewoningen huren. Deze zijn te vinden op de vakantieparken van Julianadorp aan Zee. Julianadorp aan Zee telt maar liefst acht verschillende vakantieparken.

Bot

De absolute bonus om in Julianadorp aan Zee te vertoeven, is het feit dat je dan dicht bij de Noordzee bent. Een Noordzee die bovendien bomvol met verschillende soorten vissen zit. In totaal zijn er meer dan twintigduizend zeevissen beschreven, daarvan leven er ongeveer tweehonderdtwintig soorten in de Noordzee. Eén van die vissoorten is de bot.

Voor Nederland is de bot, die onder de zogenaamde platvissen ressorteert, een inheemse vissoort. Het is de meestvoorkomende platvis die zich in de Nederlandse wateren laat zien. De bot lijkt heel erg veel op de schol. De bot kan zich in verschillende watersoorten handhaven: zout water, zoet water en brak water. Botten kunnen de Rijn opzwemmen tot aan Bazel. Botten kunnen een hoge leeftijd bereiken, tot wel 15 jaar.

Doordat botten zo goed zijn gecamoufleerd, zijn ze amper op te merken als ze op de bodem van de Noordzee liggen. Het liefst vertoeven botten in ondiep water. Vroeger werd van deze eigenschap handig gebruik gemaakt om hen te vangen. Men liep gewoon door het ondiepe water heen en stapte naar van loop van zelf wel een keertje op een bot, die dan heel eenvoudig kon worden gevangen.