Prijzen en beschikbaarheid vakantiehuisjes Julianadorp!

Iedereen die voornemens is om zijn of haar vakantie in Julianadorp aan Zee te vieren, zal van tevoren natuurlijk checken naar de beschikbaarheid en prijzen van de vakantiehuisjes in het Noord-Hollandse badplaatsje. Met andere woorden; is er nog plaats op de gewenste data en wat moet daar voor betaald worden. Een vakantiehuisje op het Landal Beach Resort Oogduyne of het Hogenboom Strandslag Juliana zou een prima keuze zijn om te vertoeven. De beschikbaarheid en prijzen van de vakantiehuisjes, strandhuisjes en vakantieappartementen zijn terug te vinden op de websites van de genoemde vakantieparken.

Interessante geschiedenis

De geschiedenis van Julianadorp is interessant. Julianadorp heeft geen historie die eeuwen teruggaat, het kustplaatsje bestaat ruim 100 jaar. In 1909 werd Julianadorp gesticht. Dat was ook het jaar dat prinses Juliana werd geboren. Julianadorp is vernoemd naar deze prinses die later koningin werd.

Duitse bezetting

Toen het dorp nog geen Julianadorp heette, was het een buurtschap dat de naam Loopuyt droeg. De naam Loopuyt is tegenwoordig nog terug te vinden in de naam van het dorpsplein van Julianadorp dat Loopuytpark wordt genoemd. De Duitsers veranderden tijdens de Tweede Wereldoorlog de naam Julianadorp in Loopuytdorp. Zij vonden het namelijk niet zo prettig dat in de naam de verwijzing naar het Nederlandse koningshuis zat.

Populaire badplaats 

Julianadorp is de laatste decennia veranderd van een onopvallend dorpje naar een populaire toeristische badplaats. In de loop van de tijd zijn er in het plaatsje veel vakantieparken en campings gebouwd. Het toeristisch deel van Julianadorp wordt Julianadorp aan Zee genoemd en bevindt zich vlak aan de Noordzee. Het dorpje kan veel toeristen ontvangen. Jaarlijks vieren dan ook meer dan één miljoen mensen hun vakantie in Julianadorp aan Zee. Een groot deel van deze toeristen komt uit Duitsland.