Prachtige 5-persoons strandhuisjes in Kijkduin!

Op het strand van Kijkduin zijn prachtige 5-persoons strandhuisjes te huur. Dat is dus echt genieten op een zomerse dag op dit strand van Zuid-Holland. Kijkduin ressorteert onder de gemeente Den Haag. Uiteraard heeft de Hofstad nog een andere badplaats binnen haar gemeentegrenzen: Scheveningen.

Noord-Holland en Zeeland

Als je liever een strandhuisje wil huren op een strand in de provincie Noord-Holland is dat ook mogelijk, ze staan namelijk ook op het strand van Julianadorp aan Zee. Daarnaast zijn deze unieke accommodaties te vinden in de provincie Zeeland in het badplaatsje Kamperland.

Zeegrondel

Als je eenmaal in een strandhuisje zit, kijk je recht op de Noordzee uit; het domein van vissen, heel veel verschillende vissoorten zwemmen er rond. Eén van die vissoorten is de zeegrondel. Zeegrondels zijn kleine vissen waarvan er wereldwijd meer dan tweeduizend soorten zijn beschreven. In het Nederlandse deel van de Noordzee komen ze veel voor en kunnen dus ook door de sportvisserij uit het water worden gehengeld. 

Vroeger liet voornamelijk de zwarte grondel zich vaak voor onze kust spotten, maar tegenwoordig zwemmen er ook andere soorten rond zoals de zwartbekgordel, glasgordel en de brakwatergordel. Maak overigens niet de fout te denken dat de zwarte gordel altijd een zwarte kleur heeft, dat is namelijk niet het geval, ze kunnen ook een andere kleur hebben.

De maximale lengte van de grondel bedraagt ongeveer 18 centimeter. Ze kunnen een leeftijd bereiken tussen de 4 en 6 jaar. Op het menu van de grondel staan kleine ongewervelden, zagers en zeepieren.