Paasvakantie kortingen Julianadorp!

De meivakantie/paasvakantie is een geweldige tijd om in Julianadorp aan Zee te verblijven. Het is het begin van het voorjaar waardoor de zon zich meer laat zien en de temperatuur weer gaat klimmen naar aangename waardes. Het is ook een periode waarin er vaak gestunt wordt met de prijzen van de vakantieaccommodaties. Hogenboom Strandslag Juliana en Landal Beach Resort Ooghduyne geven dan vaak fraaie kortingen op hun vakantiehuisjes, strandhuisje en vakantieappartementen.

Noordelijke Bollenstreek

Tijdens de paasvakantie gebeurt er ook iets bijzonders rondom Julianadorp aan Zee. Door de stijgende temperatuur worden de bloembollen getriggerd om te gaan bloeien. En bloembollen zijn er heel veel in de Kop van Noord-Holland: miljoenen! Julianadorp aan Zee ligt namelijk midden in een polder: de Koegraspolder. Deze Koegraspolder grenst aan nog twee andere polders: de Zijpe- en Hazepolder en de Anna Paulownapolder. In deze drie polders worden de meeste bloembollen van Nederland gekweekt. Het is zelfs het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld; de zogenaamde Noordelijke Bollenstreek.

Zuidelijke Bollenstreek

Naast de Noordelijke Bollenstreek bestaat er in Nederland ook nog een Zuidelijke Bollenstreek waar ook heel veel bloembollen worden gekweekt. Dit gebied ligt in de omgeving van Lisse en Hillegom. Als de bloembollen in de maanden april en mei tot volle bloei komen, is dat een geweldig gezicht om te zien en bovendien heerlijk om te ruiken.

Oneindig veel bloembedden

Zo ver je kunt kijken, zie je bloembedden die volstaan met ontelbaar veel bloembollen met prachtige kleuren paars, oranje, blauw, geel, roze en lila. De overheerlijke geuren die daar vanaf komen, zijn ook onbeschrijflijk. Het gebied is dan wekenlang op een natuurlijke manier geparfumeerd. Bij de meeste bollenboeren kunnen liefhebbers tijdens de bloeitijd voor een paar centen de mooiste bloemen kopen. Bij de bollenboeren gaat het namelijk om de bollen, de bloemen zijn in eerste instantie gewoon afval. Alle energie moet in de bloembollen blijven zitten!