Overnachten in strandhuisjes in Zeeland!

In Nederland is het verboden om te wildkamperen. Overal in het land zijn campings waar je letterlijk je tenten kunt opslaan. Soms is het echter verleidelijk om toch je tentje op te slaan en de nacht op een unieke plek door te brengen. Eén van die plekken is uiteraard het strand.

Strandhuisjes

Het is helaas verboden om op het strand te gaan slapen! Maar, er zijn een paar uitzonderingen; de strandhuisjes oftewel de strandslaaphuisjes. Op een paar plekken op het vaderlandse strand zijn ze te vinden: op het strand van Kamperland en op het strand van Julianadorp aan Zee! Het eerst genoemde badplaatsje ligt in de provincie Zeeland en de tweede in de provincie Noord-Holland. Het Roompot Beach Resort is de uitbater van de Zeeuwse strandhuisjes en het Landal Beach Resort Oogduyne is de uitbater van de Noord-Hollandse strandhuisjes. De Zeeuwse strandhuisjes zijn het hele jaar door te boeken, dat geldt niet voor de Noord-Hollandse strandhuisjes. Als de bladeren gaan vallen, worden deze negentig strandhuisjes van het strand verwijderd en opgeslagen in een grote loods.

Versmelting met de natuur

Wat is er nou zo bijzonder om in een strandhuisje te slapen? Het antwoord op deze vraag is dat je versmelt met de natuur. En wat voor een natuur! Het Nederlandse kustlandschap is het meest bezochte landschap van het hele land. Een paar jaar geleden was dat nog de Veluwe en Drenthe, maar dat is dus nu niet meer! De Noordzee, de duinen en het strand hebben een enorm grote aantrekkingskracht op mensen!